Virgin Atlantic nieuwste lid van SkyTeam3 min leestijd

Virgin Atlantic vliegt binnenkort naar Sao Paulo, Bangalore en Malediven

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Groot nieuws vanuit Londen. Deze ochtend maakte SkyTeam en Virgin Atlantic bekend om met elkaar te gaan samenwerken. In 2023 zal Virgin Atlantic volwaardig lid worden van de SkyTeam alliantie. Deze luchtvaartalliantie moest in 2019 nog afscheid nemen van China Southern en onlangs werd Alitalia ITA. Met deze toevoeging beschikt SkyTeam over de eerste Britse luchtvaartmaatschappij in de alliantie.

SkyTeam alliantie

In de wereld van de luchtvaart zijn er verschillende luchtvaartallianties. De grootste drie zijn het SkyTeam, Oneworld en Star Alliance. Onder andere KLM, Air France en Delta zijn lid van het SkyTeam. British Airways en American Airlines bij Oneworld en Lufthansa, Air Canada en ANA bij Star Alliance.

Na acht jaar voegt een luchtvaartmaatschappij zich weer toe bij het SkyTeam. Met de toevoeging van Virgin Atlantic als nieuw lid bij SkyTeam zijn er vanaf 2023 weer 19 (20) leden in de alliantie. Op dit moment bestaat de alliantie uit de volgende luchtvaartmaatschappijen:

 • Aerolineas Argentinas
 • Aeromexico
 • Air Europa
 • Air France
 • China Airlines
 • China Eastern Airlines
 • Czech Airlines
 • Delta Air Lines
 • Garuda Indonesia
 • ITA Airways
 • Kenya Airways
 • KLM
 • Korean Air
 • Middle East Airlines
 • Saudia
 • TAROM
 • Vietnam Airlines
 • XiamenAir

Door het uitbreken van de oorlog in Oekraïne, heeft SkyTeam samen met Aeroflot moeten besluiten de samenwerking tijdelijk op te schorten. Mogelijk zal deze samenwerking in de toekomst weer tot stand komen en heeft de alliantie daarmee weer 20 leden.

Of Virgin Atlantic op korte termijn ook een vliegtuig zal voorzien van SkyTeam-livery, is nog onduidelijk. Welke vliegtuigen wel voorzien zijn, kun je in dit InsideFlyer artikel terug zien en lezen.

Virgin Atlantic

Na British Airways is Virgin Atlantic de tweede grootste maatschappij van Groot-Brittannië. De maatschappij vliegt op dit moment met een vloot van 36 long haul toestellen, bestaande uit 17 Boeing 787’s, 9 Airbus A350’s en 10 Airbus A330’s. Vanuit Manchester (MAN) en Londen (LHR) vliegt de maatschappij naar 27 intercontinentale bestemmingen in de Verenigde Staten, Afrika, het Caribisch gebied en Azië.

Virgin Atlantic nieuwste lid van SkyTeam

In 2019 werd een joint venture tussen Delta, KLM, Air France en Virgin Atlantic goedgekeurd. Hierdoor ontstonden er al verschillende samenwerkingen tussen bijvoorbeeld Delta en Virgin Atlantic. Ook KLM en Air France boden al vluchten in samenwerking met elkaar aan. Nu gaat Virgin Atlantic nog een stap verder door volwaardig lid van SkyTeam te worden.

Goed nieuws voor SkyTeam leden

In eerste instantie zullen er niet super veel veranderingen voor Flying Blue leden veranderen. Zij kunnen op dit moment namelijk al genieten van wederzijdse voordelen bij KLM, Air France, Delta of Virgin Atlantic. Hierbij kun je denken aan loungetoegang, extra ruimbagage en priority voordelen. Meer daarover lees je in dit artikel. Ben je lid bij Flying Blue dan zijn er afhankelijk van je statusniveau verbeteringen. Zo kun je als Flying Blue Gold lid straks ook gebruikmaken van de Virgin Atlantic Clubhouse op Londen Heathrow. Dat is op dit moment alleen nog maar toegankelijk voor Flying Blue Platinum leden. Wil je meer weten over het spaarschema bij Flying Blue op vluchten uitgevoerd door Virgin Atlantic, check dan deze Flying Blue website.

Voor Flying Club Leden (het programma van Virgin Atlantic) zijn er meer voordelen. Zo kunnen ze nu gebruikmaken van vluchten uitgevoerd door de andere SkyTeam leden zoals Korean Air, Vietnam Airlines en AeroMexico. Klanten van Virgin hebben nu keuze uit meer dan 1.000 bestemmingen die de SkyTeam leden bij elkaar aanvliegen. Ben je in het bezit van een Flying Club lidmaatschap, dan kun je genieten van allerlei SkyPriority voordelen. Flying Club Silver leden vallen onder de SkyTeam Elite leden en Gold leden onder de SkyTeam Elite Plus leden.

De volledige toevoeging van Virgin Atlantic bij de luchtvaartalliantie SkyTeam is een goede oppepper voor de alliantie. Er komen enkele bestemmingen bij waar klanten straks gebruik van kunnen maken. Voor Virgin klanten opent een wereld aan bestemmingen die men eerder niet kon bereiken via Virgin Atlantic.

Virgin Atlantic nieuwste lid van SkyTeam

Bron & Beeldmateriaal: SkyTeam & Virgin Atlantic

Reacties

 1. Gajan zegt

  In het artikel staat: “ Op dit moment heb je alleen toegang tot de Qantas lounge op de luchthaven. ”

  Dit is niet juist: oa FB platinum leden hebben ook toegang tot de LHR Clubhouse, mits zij met VS vliegen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *