KLM binnenkort minder vaak naar Curaçao2 min leestijd

Neus van de Boeing 777-300 van KLM (Bron: KLM)

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

KLM gaat binnenkort minder vliegen tussen Amsterdam en Curaçao. In plaats van twee keer op bepaalde dagen zal de maatschappij tijdelijk maximaal één keer per dag tussen beide luchthavens gaan vliegen. Eerder maakte KLM nog bekend komende winter zeker 10 keer per week op Curaçao te gaan vliegen.

KLM minder vaak op Curaçao

Door problemen op Schiphol is KLM genoodzaakt een aantal vluchten van en naar Curaçao te schrappen. Vanwege grote personeelstekorten is er namelijk een limiet gezet op het aantal passagiers dat vertrekt vanaf Schiphol. Hierdoor heeft KLM moeten besluiten te gaan snijden in de route naar Curaçao. Het gaat in ieder geval om de tweede vlucht van 5 t/m 18 december 2022. Dit betreffen vluchtnummers KL733 en KL734. KLM voert deze vluchten uit met een Boeing 777-200 en dit toestel beschikt over in totaal 320 stoelen. Tijdens de wat drukkere periode van 18 december t/m 8 januari vliegt de maatschappij wel op bepaalde dagen van de week twee keer per dag van en naar Curaçao. Vanaf 8 januari t/m maart 2023 heeft KLM vlucht deze vluchten weer uit de dienstregeling gehaald. Door deze geschrapte vluchten zou Curaçao een omzet van € 20 miljoen mislopen. Op ons forum werd hier ook al naar gerefereerd.

Een Boeing 777-200 uit de vloot van KLM (Bron: KLM)
KLM zal komende maanden minder gaan vliegen tussen Amsterdam en Curaçao. (Bron: KLM)

KLM geeft volgens curacao.nu aan dat ondanks alle maatregelen die worden getroffen om de werkdruk van het personeel te verlichten en de stabiliteit van de passagiers te waarborgen, opnieuw geconfronteerd te worden met verslechtende omstandigheden. “We nemen daarom dit besluit om een stabiele operatie te waarborgen”, laat KLM aan de website weten. Het besluit heeft met name gevolgen op de vluchten naar Curaçao.

Omboeken

Tijdens bovengenoemde periodes zullen vluchten KL735 en KL736 extra vol zijn. Gelukkig voert KLM deze vluchten wel uit met de grotere Boeing 777-300 die plaats biedt aan in totaal 408 passagiers. KLM zal passagiers op de uitvallende vluchten vroegtijdig benaderen om een oplossing te vinden. Alle vluchten naar Aruba, Bonaire en Sint Maarten blijven vooralsnog ongewijzigd.

Uitgelichte afbeelding: KLM

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *