KLM vliegt in de winter naar 163 bestemmingen3 min leestijd

KLM B787 Dreamliner

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Tijdens de winterdienstregeling gaat KLM naar 163 bestemmingen vliegen, waarvan 92 in Europa. Nieuwe bestemmingen voor KLM deze winter zijn het Deense Aarhus, het Finse Rovaniemi en naar het Poolse Katowice. De vluchten naar Nantes neemt KLM ook over van Air France.

De luchthaven Schiphol heeft laten weten dat het aantal vertrekkende passagiers beperkt moet worden. Het is echter niet duidelijk wat de exacte impact zal zijn voor de winterdienstregeling van KLM deze winter, daar deze net voor de aankondiging van Schiphol bekend is gemaakt.

KLM deze winter naar 92 Europese bestemmingen

KLM voegt deze winter dus drie nieuwe bestemmingen toe aan het netwerk. De vluchten tussen Amsterdam en Nantes worden nu uitgevoerd door Air France, maar deze route neemt de luchtvaartmaatschappij over. Het aantal vluchten naar Teeside, Humberside, Cardiff, Southampton en Graz zal ook toenemen. Napels en Split zijn geïntroduceerd tijdens de zomer, maar deze routes worden voorgezet tijdens de winterdienstregeling.

Noord & Zuid-Amerika

Deze winter vliegt KLM naar negentien bestemmingen in Noord-Amerika. Dat zal een toename zijn van 11 procent vergeleken met 2019. Naar Los Angeles komen er drie extra vluchten bij vergeleken met de vorige winter. De vluchten naar Austin worden ook voortgezet deze winter. Ook Cancun zal deze winter weer worden aangeboden.

Wil je een vlucht boeken naar Noord-Amerika met Flying Blue miles, dan is er goed nieuws. Flying Blue heeft deze tarieven namelijk permanent verlaagd. Een enkele reis kun je al boeken vanaf 15.000 Flying Blue miles.

Naar Zuid-Amerika is er ook meer capaciteit beschikbaar dan vorig jaar. Er zijn dagelijkse vluchten naar Argentinië, Brazilië, Chili, Colombia en Peru. Naar Costa Rica zijn er vier vluchten per week.

Caribisch gebied & Suriname

Naar het Caribisch gebied is er 20% meer capaciteit beschikbaar dan in 2019. De vluchten naar Curaçao worden minstens tien keer per week aangeboden. Tijdens de kerstperiode zijn er twee vluchten per dag. Naar Aruba en Bonaire zet de luchtvaartmaatschappij het grootste toestel in, namelijk de B777-300ER met 408 stoelen. Ook Bridgetown en Port of Spain worden deze winter aangeboden.

Naar Paramaribo in Suriname zet de luchtvaartmaatschappij ook de grote B777-300ER in. Er zijn vijf vluchten per week naar deze bestemming. Naar Buenos Aires vliegt KLM weer in combinatie met Santiago de Chile.

Afrika

Naar Kaapstad komen er drie extra nachtvluchten bij. Deze komen naast de dagelijkse dagvluchten naar deze bestemming in Zuid-Afrika. De vluchten naar Zanzibar zijn ook beschikbaar, in combinatie met Dar es Salaam. Naar Nairobi en Dar es Salaam zet de luchtvaartmaatschappij steeds vaker de nieuwe Premium Comfort cabine in.

Azië

Vergeleken met vorig jaar is de capaciteit met 50% gestegen naar Azië. Dat komt doordat steeds meer grote Aziatische bestemmingen de deuren weer openen voor buitenlandse reizigers. De vluchten naar Tokyo Narita zullen weer uitgevoerd worden zonder tussenstop. De vluchtduur is echter wel langer dan in het verleden door het mijden van het Russische luchtruim.

De vluchten naar Jakarta en Kuala Lumpur zullen gecombineerd worden. Deze werden aangevlogen via Singapore, maar die tussenstop vervalt. De vluchten naar Bangalore zijn afgelopen zomer ook hervat en zullen ook aangeboden worden tijdens deze winterdienstregeling.

Naar China blijft KLM beperkt vliegen. Er zijn drie vluchten per week naar Shanghai/Hangzhou. Voor deze bestemmingen is er een tussenstop in Seoul. De reisduur naar deze bestemmingen is eveneens langer door het meiden van het Russische luchtruim.

KLM Dreamliner B787 Economy Class, KLM winter

Afbeeldigen ©KLM

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *