Permanent lagere Flying Blue tarieven naar Noord-Amerika2 min leestijd

B787 KLM

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Flying Blue heeft de award tarieven naar de Verenigde Staten, Mexico en Canada permanent verlaagd. Hierdoor heb je minder Flying Blue miles nodig om een award ticket te boeken bij KLM of Air France. Een economy class ticket kun je nu al boeken vanaf 15.000 miles. Dit heeft ook een directe impact op de Promo Rewards, waardoor je deze maand al een ticket boekt vanaf 11.250 miles.

Permanent lagere Flying Blue award tarieven

Het viel deze maand al op dat de tickets in de Promo Rewards al laag waren naar New York. Aan FrequentFlyerBonuses heeft Air France bevestigd dat het gaat om een permanente verlaging. Deze verlaging is doorgevoerd om de award tarieven beter af te stemmen op de reguliere tarieven op deze routes.

Je kunt nu bijvoorbeeld een regulier award ticket in Economy Class boeken naar:

  • New York met KLM voor 15.000 miles (was 22.000)
  • Montreal met KLM voor 15.000 miles (was 22.500)
  • Boston met KLM of Air France voor 17.000 miles (was 21.500)
  • Cancun met Air France voor 20.000 miles (was 28.000)
AMS - YUL FB KLM FLYING BLUE
Flying Blue award ticket van Amsterdam naar Montreal

De tarieven die weergeven worden in de calculator zijn nog niet bijgewerkt, maar als je zoekt naar een ticket op de website van KLM of Air France kun je al wel gebruik maken van de lagere tarieven.

Flying Blue calculator
Flying Blue calculator voor een ticket van Amsterdam naar Montreal

Het aantal miles dat je moet betalen voor een award ticket verschilt per bestemming en vertrekluchthaven. Zo kan het zijn dat er een lager tarief is met een vertrek vanaf bijvoorbeeld Antwerpen of Düsseldorf. Is het mogelijk om vanaf een andere luchthaven of treinstation te vertrekken dan Schiphol, dan is het altijd handig om die prijzen ook even te controleren. Naast de miles betaal je ook nog een bijdrage die mede afhankelijk is van de reisklasse. Zo betaal je een hogere bijdrage voor een World Business Class ticket vergeleken met een Economy Class ticket.

Campagne KLM vertrouwd op reis 2021 (Bron: KLM)

Afbeeldingen ©KLM/FlyingBlue

Reacties

  1. Bert zegt

    Ik heb toevallig gisteren 2 enkeltjes Boston-AMS geboekt, voordat ik dit artikel las. Viel me al op dat ze extreem goedkoop waren: 15000 punten+80 euro per ricket.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *