American Airlines komt met nieuwe stoelen in business class2 min leestijd

American Airlines Business Class

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

American Airlines heeft deze week hun nieuwe business class stoelen onthuld. Deze kun je vanaf 2024 tegenkomen op long-haul toestellen. Ook komt de maatschappij met nieuwe stoelen in premium economy. Sinds dit jaar is deze reisklasse aanwezig op vrijwel alle vluchten van Europa naar de Verenigde Staten.

Nieuwe business class American Airlines

In tegenstelling tot de huidige stoelen in business class bieden deze nieuwe veel meer ruimte en privacy. Zo beschikken de nieuwe suites over een deur die je volledig kunt sluiten en is er meer opbergruimte aanwezig. Uiteraard kunnen de stoelen volledig plat. De zogeheten Flagship Suites zullen worden geïnstalleerd op de nieuwe Boeing 787-9 en Airbus A321XLR toestellen. Ook worden alle Boeing 777-300ER toestellen voorzien van deze nieuwe stoelen.

American Airlines business class
De nieuwe business class stoelen bij American Airlines.

De Boeing 787-9 Dreamliners zullen beschikken over in totaal 51 Flagship Suites terwijl de Airbus A321XLR toestellen er in totaal 20 aan boord zal hebben. De Airbus A321XLR toestellen zullen vooral worden ingezet op transcontinentale routes. Denk hierbij aan New York-Los Angeles. Met deze nieuwe business class gaat American Airlines de concurrentie aan met Jet Blue die met hun Mint product een vergelijkbare klasse aanbiedt. Business class stoelen met gesloten deuren komen tot nu toe nog niet veel voor op narrow-body toestellen.

De nieuwe business class op een narrow-body.

De Boeing 777-300ER toestellen, die op dit moment al beschikken over een reverse herringbone business class, zullen worden voorzien van maar liefst 70 Flagship Suites.

Ook nieuwe stoelen in premium economy

Naast de nieuwe business class stoelen zal ook premium economy een opfrisbeurt krijgen. Premium economy werd door American Airlines ruim vijf jaar geleden geïntroduceerd. Alle Boeing 787-9 Dreamliners zullen worden voorzien van in totaal 32 stoelen in premium economy.

American Airlines, Premium Economy
De nieuwe stoelen in premium economy.

Ook zul je premium economy kunnen boeken op de Airbus A321XLR toestellen. Op deze toestellen is namelijk plaats voor in totaal 12 stoelen in premium economy. Voor de Boeing 777-300ER toestellen ligt dit aantal op 44 stoelen.

Conclusie

Dit is natuurlijk fantastisch nieuws voor de frequente reiziger bij American Airlines. De maatschappij stond in het verleden niet al te goed bekend om hun business class in een 2-2-2 opstelling. De nieuwe business class stoelen in reverse herringbone opstelling op de Boeing 777-300ER waren toen al een aangename verrassing. Nu komt American met nog nieuwe stoelen die ook nog eens over deuren beschikken. Hiermee gaat de maatschappij de concurrentie aan met o.a. Delta Air Lines en JetBlue. United Airlines beschikt op dit moment nog niet over suites met gesloten deuren.

Beeldmateriaal: American Airlines

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *