Review: Qantas Club Lounge Perth6 min leestijd

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Als je door Australië reist dan kom je er snel achter dat de afstanden van stad tot stad nogal groot zijn. Je ontkomt er dan in veel gevallen niet aan om een binnenlandse vlucht te nemen. Ik vloog dan ook van Melbourne naar Perth, waarna ik doorreisde naar Singapore. Tijdens mijn stop op de luchthaven van Perth bezocht ik de Qantas Club Lounge en in deze review lees je alles over mijn ervaringen in deze lounge. Eerder bezocht ik overigens ook al de Qantas First Class Lounge en de Qantas Business Class Lounge op Singapore-Changi Airport.

Perth Airport

De moderne luchthaven van Perth ligt even ten noord-oosten van de stad, op nog geen half uur rijden van het stadscentrum. Met het openbaar vervoer doe je er ongeveer drie kwartier over. Je neemt dan bijvoorbeeld bus 40, 380 of 935. Een goede en snelle treinverbinding is helaas (nog) niet beschikbaar.

Omdat Perth ideaal is gelegen aan de westkust van Australië wordt de luchthaven door veel grote airlines bediend. Alhoewel in de zomer nog relatief weinig verbindingen met Perth waren hersteld is dat nu flink verbeterd. De (late) versoepeling van de reisrestricties de zomer heeft daar absoluut aan bijgedragen. Naast Qantas, Virgin Australia en JetStar, vind je er nu ook Scoot, Malindo Air, Emirates, Air Asia en Singapore Airlines.

De internationale luchthaven van Perth heeft vier terminals, de plattegronden van de afzonderlijke terminals kun je hier bekijken. De Qantas Club Lounge Perth, waar deze review over gaat, is te vinden in het gebouw van T3/4. Qantas heeft daarnaast nog een Domestic Business Lounge en een International Transit lounge. Een overzicht van alle Qantas lounges in Australië en daarbuiten kun je hier vinden.

Toegang Qantas Club Lounge Perth

De Qantas Clubs zijn de zogenaamde ‘entry level’ lounges. Naast de Qantas Club Lounges heeft de Australische nationale carrier ook nog aparte Business en First lounges, uiteraard afhankelijk van de grootte van de betreffende luchthaven. Omdat de Qantas Club Lounge in Perth dus entry level is krijg je relatief makkelijk toegang, maar daar zijn de uiteraard faciliteiten ook op afgestemd.

Qantas en Jetstar frequent flyers krijgen vanaf de Gold status (of vergelijkbare status binnen oneworld) toegang tot deze lounge. Emirates frequent flyers met een Skywards Gold status of hoger krijgen ook kosteloos toegang. Qantas Club leden en Qantas Club Annual Guest Card kaarthouders ook toegang tot de lounge, dit zijn betaalde lidmaatschappen. Platinum Qantas Frequent Flyers mogen twee gasten in de lounge meenemen. Passagiers met een Gold status mogen één gast meenemen. Meer uitleg over de toegangsvereisten kun je hier lezen.

Het aankopen van toegang tot deze lounge is helaas alleen mogelijk op uitnodiging of wanneer je een betaald abonnement hebt zoals Qantas Club leden en Qantas Club Annual Guest. Bepaalde reizigers ontvangen een persoonlijke uitnodiging per e-mail met een uitnodiging. Vervolgens is het mogelijk om toegang te kopen. Walk-ins zijn dus niet toegestaan.

De toegang tot de Qantas Club Lounge Perth is te vinden door de roltrap naar boven te nemen op verdieping van Departures. Volg de bordjes met ‘Qantas Club’. Dit staat duidelijk aangegeven.

Ontvangst Qantas Club Lounge Perth

Het is aardig druk als ik de ingang van de Club Lounge binnenwandel. Desalniettemin staat een medewerkster van de receptie mij vriendelijk te woord. Na het scannen van mijn boarding card en een korte uitleg over de wifi-verbinding kan ik naar binnen. Alhoewel de ingang makkelijk te vinden was en ook de receptie duidelijk aangegeven staat is de toegang tot de lounge zelf wat en lastiger te navigeren. Dat is jammer, want dat doet een beetje af aan de lounge zelf, die er prima uitziet.

Voor de ingang van de lounge staan enkele self-service kiosken. Op zich een slimme zet, zodat men bij drukte passagier hier naartoe kunnen verwijzen om zelf e.e.a. na te kijken van hun boeking.

Faciliteiten Qantas Club Lounge Perth

Na de receptie kom je dus door een wat donker gedeelte de lounge binnen. Hier is voorzien in enkele hoge tafels met krukken. Meteen daarna valt de voor mij onverwachte grootte van de lounge op.

Zowel naar links als rechts loopt de ruimte een flink stuk door. En over de gehele breedte zijn grote ramen met uitzicht op de vliegtuigen en het platform. Geen verkeerd uitzicht dus!

Aan de rechterzijde is veel zitgelegenheid in verschillende soorten zitjes.

Ook zijn er enkele grote televisieschermen met een Australische nieuwszender, afgewisseld met beelden van de bestemmingen van Qantas en een overzicht van vertrekkende vluchten.

Meer actie is echter te zien aan de linkerzijde van de lounge. Hier vind je naast een lectuurwand een coffee corner, bar en het buffet. Achterin de lounge zijn nette toiletten te vinden. Er zijn in deze lounge helaas geen douches beschikbaar.

In de lounge is ook voorzien in een service desk. Deze was echter op het moment van bezoek gesloten.

Eten en drinken

Bij de coffee corner kun je bij twee baristas verse koffiespecialiteiten bestellen. En die zijn populair, want er staat steeds een flinke rij (ook voor take away)! Naast de coffee corner is een grote bar te vinden. Hier kun je zowel frisdrank en sappen als alcoholische drankjes krijgen, waaronder natuurlijk een selectie aan Australische wijnen.

Alhoewel het buffet alleen achterin de lounge te vinden is ben ik best tevreden over het aanbod. Er zijn zowel warme als koude keuzes. Denk aan verse warme pap met hazelnoten en bruin suiker, courgettesoep en diverse salades, onder meer met tonijn, ham en gegrilde pompoen. Verder is er keuze uit verschillende soorten yoghurt, vers fruit en een klein zoet nagerecht. Een leuk detail is ook de mogelijk om je eigen tosti te beleggen en ter plekke zelf te toasten.

Deze diashow vereist JavaScript.

Verder door naar achteren is een aardige speelhoek voor kinderen en het buffet te vinden.

Service

Het is best druk ten tijde van mijn bezoek, belangrijk om te vermelden over deze review van de Qantas Club Lounge in Perth. Zeker rondom de bar en het buffet is het zoeken naar een zitplaats voor mijn medereiziger en mijzelf. Maar rechts achterin, de andere kant van de lounge, is nog genoeg plek gelukkig. Rondom het buffet wordt goed schoongemaakt en aangevuld. Ook de toiletten zijn schoon. Aan de andere kant van de lounge was op het moment van bezoek de schoonmaak wat minder. Maar dat kan met de drukte te maken hebben.

Na een kleine maaltijd en wat vliegtuigen kijken op het platform is het alweer tijd om naar de gate te gaan. We scoren nog even een prima take away cappuccino van de coffee bar en dan is het alweer tijd om te boarden. De lounge is ideaal gelegen ten opzichte van de gate waar ik moet zijn. Er is zelfs een aparte uitgang om bij de gates te komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *