Review: Qantas Business Class Lounge Singapore Changi Airport7 min leestijd

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Tijdens een overstap op de geweldige luchthaven van Singapore bezocht ik de Qantas International Business Lounge. Natuurlijk niet zo luxe als de Qantas First Class lounge, maar het viel zeker niet tegen qua faciliteiten en het eten en drinken is erg goed. In deze review lees (en zie) je alles over mijn ervaringen met de Qantas Business Class Lounge op Singapore Changi Airport.

Singapore Changi Airport

Alhoewel ik al diverse keren het vliegveld van Singapore hebt bezocht blijft het een van de beste ter wereld naar mijn mening. De faciliteiten op de luchthaven zijn erg goed, maar de Jewel is natuurlijk ook een ‘must visit’. Het ideale van Singapore Airport is dat je in een mum van tijd in de stad bent en dus ook zo van de stad op het vliegveld staat. Je kunt hiervoor de taxi pakken, maar ook bus 36 of de groene metrolijn East West Line.

Alle grote internationale maatschappijen vliegen natuurlijk op Singapore. Alhoewel dit de afgelopen periode wel anders is geweest. De luchthaven beschikt over vier terminals. Singapore Airlines vliegt vanaf T1, 2 en 3. Emirates, Qantas, Qatar Airways, KLM, Air France en Cathay Pacific vliegen vanuit Terminal 1. Voor onder meer Swiss, United, Lufthansa en Singapore Airlines ga je naar Terminal 3.

Qantas heeft op het moment twee airport lounges in Singapore, de International Business Lounge en de International First Lounge. Beide lounges zijn gevestigd in Terminal 1. Deze review gaat over de International Business Lounge van Qantas in Singapore. Over de Qantas First Class lounge schreven we eerder al een review, die kun je hier teruglezen en hier bekijk je de video-impressie op YouTube.

Geen tijd om zin om de hele review te bekijken? Check dan onze video review op YouTube. Vergeet jezelf niet te abonneren zodat je op de hoogte blijft van nieuwe video’s!

Toegang Qantas Business Class Lounge Singapore Changi Airport

Reizigers die met Qantas, Jetstar, Emirates of een andere Oneworld maatschappij in Business Class vliegen krijgen toegang tot de International Business lounge. Check wel vooraf de boekingsklasse omdat er bepaalde uitsluitingen zijn. Qantas Frequent Flyers met Platinum One, Platinum, Gold en Qantas Club mogen de lounge bezoeken als zij vliegen op een QF-vluchtnummer. Voor andere oneworld airlines geldt minimaal een Gold status. Emirates en China Eastern frequent flyers hebben ook toegang vanaf de Gold status. Meer over de toegangsregels lees je hier op de website van Qantas.

Het aankopen van toegang tot deze lounge is helaas alleen mogelijk op uitnodiging. Bepaalde reizigers ontvangen hiervoor een persoonlijke uitnodiging per e-mail. Vervolgens is het mogelijk om toegang te kopen. Walk-ins zijn dus niet toegestaan.

De Qantas lounges in Terminal 1 zijn airside te vinden. Voor de Business Class lounge sla je linksaf na de immigratie en security controle. Vervolgens neem je de roltrap naar boven. Volg daarna de bordjes met ‘Lounges’ en let op het Qantas logo.

Ontvangst Qantas Business Class Lounge

De Qantas International Business Lounge op Terminal 1 van Singapore Airport is in 2019 nog grondig verbouwd. Zo zijn er meer stoelen bijgekomen met in totaal plaats voor ruim 600 gasten. Daarnaast heeft de gehele lounge een upgrade gekregen qua inrichting en faciliteiten. En dat is te zien!

Na het aanmelden bij de mooie welkomstbalie wandel ik de lounge binnen. Dat er een groot aantal gasten ontvangen kunnen worden is meteen duidelijk. Het is een aardig grote lounge. Toch voelt het niet ‘massaal’ en zijn er genoeg plekjes waar je rustig kunt zitten.

Faciliteiten Qantas Business Class Lounge

Bij binnenkomst is er aan de rechterkant een lange grote bar. Aan de linkerkant is een gedeelte van de lounge met een groot aantal zitplaatsen in verschillende opstellingen. Denk bijvoorbeeld aan comfortable stoelen voor solo reizigers, maar ook gezellige zitjes voor reisgezelschappen. Er is ook gedacht aan werkplekken. Nagenoeg alle zitplekken zijn voorzien van stopcontact en/of usb-aansluiting. Achter is nog een bescheiden speelhoek te vinden voor kinderen. Er is verder nog voorzien in een bar waar je voor koffie, thee en frisdranken kunt krijgen. Dit is echter wel zelfbediening. Bij de grote bar bij de ingang is meer verkrijgbaar. In dit gedeelte van lounge is ook een gedeelte gereserveerd voor top tier frequent flyers van Qantas. Net zoals Air France bijvoorbeeld doet voor Flying Blue Ultimate leden. De wand met lectuur is overigens vervangen door een digitale variant. Top tier passagiers van Qantas kunnen overigens ook terecht bij de Qantas First Class Lounge op deze luchthaven.

Deze diashow vereist JavaScript.

Weer terug bij de grote bar bij de ingang kun je ook rechtdoor een ander gedeelte van de lounge bezoeken. Hier vind je onder andere twee buffeten en het live cooking station. Er zijn zowel kleine als grote tafels om aan te zitten. Van een van de medewerkers begrijp ik dat de grote tafels vooral populair zijn bij solo reizigers die elkaar opzoeken voor een praatje. Alles is ruimte opgezet, maar toch is er ook hier meer dan genoeg ruimte voor heel wat gasten.

Naast nette toiletten zijn er twintig douches. Qantas heeft de handen ineengeslagen met een Australische biologisch merk Li’Tya Spa Care voor ondermeer de shampoo, body wash en conditioner.

Deze diashow vereist JavaScript.

In de gehele lounge is, net zoals op de rest van het vliegveld, gratis snel draadloos internet beschikbaar.

Alhoewel de faciliteiten erg goed zijn vind ik het wel nadeel van deze lounge dat je geen uitzicht hebt op de luchthaven. Je kunt wel de check-in bekijken aan een kant van de lounge. Maar verder heb je geen zicht op de omgeving van de luchthaven.

Eten en drinken

Zoals eerder benoemd in deze review van de Qantas International Business Lounge op Singapore Airport zijn er verschillende self-service bars in de lounge. Daarnaast vind je bij de ingang een grote bar met uitgebreide kaart en verderop in de lounge een zelfbedieningsbuffet en natuurlijk het live cooking station.

De brede marmeren bar beslaat een groot deel van de wand aan deze kant van de lounge. Er is een kaart waarvan je kunt bestellen. Naast diverse frisdranken, wijn en bier is er een uitgebreide keuze uit cocktails. Uiteraard ga ik, op aanraden van de bartender, voor de Merlion Blush. Dit is de Qantas variant op de bekend Singapore Sling cocktail. De cocktail met vodka, cranberry en grapefruit smaakt goed!

Het zelfbedieningsbuffet bestaat uit diverse salades, fruit en diverse kleine desserts. Aan de andere kant van het live cooking station is ook nog een buffet opgesteld. Hier is keuze uit warme gerechten. Denk bijvoorbeeld aan goulash met crème fraiche en peterselie en geroosterde pompoen met knoflook en groene salsa. Ik moet zeggen dat de kwaliteit erg goed is. En alles is ook meer dan vers. Naast de bar kun je bij het buffet zelf ook een Australisch wijntje inschenken. Qua frisdrank is er onder meer keuze uit Sprite, Coca-Cola en Sweppes. De vriendelijke lounge medewerkers zorgen er steeds voor dat alles schoon en aangevuld is.

Deze diashow vereist JavaScript.

Bij de live cooking station kun je een keuze maken uit diverse gerechten van het menu dat wisselt met de seizoenen. De signature gerechten staan echter vast op het menu. Ik ga voor de bekende Laksa soep en bao buns met groente en Aziatische kruiden. De vers bereidde maaltijden smaken heel goed. Ook de porties zijn goed van formaat. Ik ben zeker onder de indruk van de kwaliteit van het eten en drinken. Zo’n uitgebreide keuze zie je niet vaak in een Business Class lounge. Alle gerechten zijn overigens ook vegetarisch te bestellen.

Service

Alhoewel ik niet veel service nodig had in de lounge zijn de medewerkers erg vriendelijk. Ook krijg ik mijn bestellingen van de live cooking station snel uitgeserveerd. Dat zal ook te maken hebben met het feit dat het ten tijde van bezoek nog erg rustig was. Voor vragen kun je bij de welkomstbalie/service balie bij de ingang terecht. Er is geen service balie in de lounge. Dat zie je bij bijvoorbeeld de KLM Crown Lounges wel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *