Nieuw: check je eigen bagage in bij Brussels Airlines op Brussels Airport2 min leestijd

heropening brussels airport

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Je kent het wel, je start je reis met bagage en moet aansluiten in de lange rij. Dit zal zeker niet helemaal verleden tijd zijn. Echter bij Brussels Airlines check je voortaan zelf je bagage in op de luchthaven van Brussels Airport. Er is een nieuwe zone geopend, namelijk de ‘baggage drop-off’. Op Schiphol was dit al langer mogelijk voor reizigers die vooraf online zijn ingecheckt.

Vliegen vanaf Brussels Airport

Vlieg je binnenkort met Brussels Airlines, Austria, Lufthansa of Swiss naar een korte- of middenlange bestemmingen, dan kun je gebruikmaken van de nieuwe service. Bij de nieuwe service is het mogelijk om zelf je bagage bij een van de bagagebanden afgeven. Hiervoor hoeven reizigers die thuis al ingecheckt zijn (online), niet meer langs de bemande check-in balies. Dit kan je behoorlijk wat tijdwinst opleveren. 25% van de reizigers checkt niet thuis online in. Als je op deze reizigers moet wachten bij de bemande check-in balies, dan kan de wachttijd dus oplopen.

Baggage drop-off zone

In de terminal van Brussels Airport is een nieuwe zone geïnstalleerd de afgelopen zomer. Deze zone is gefaseerd in gebruik genomen en nu geheel geopend. Bij check-in rij 4 zijn 16 labelkiosken en 6 drop-off banden geïnstalleerd. In deze nieuwe zone zijn natuurlijk ook nog Brussels Airlinesmedewerkers aanwezig die je kunnen assisteren als dit nodig is. Check je thuis online in, dan kun je gebruikmaken van de bagage drop-off zone op Brussels Airport.

Hoe werkt de ‘baggage drop-off’ op Brussels Airport?

Belangrijk om te weten is dat reizigers die gebruik willen maken van deze manier om bagage in te checken, thuis online moeten inchecken voor hun vlucht. Bij aankomst op de Brusselse luchthaven ben je dus al in bezit van een boardingpas (digitaal of geprint). Hierna wandel je gelijk door naar check-in rij 4.

Nieuw: check je eigen bagage in bij Brussels Airlines op Brussels Airport

Bij een van de 16 labelkiosken scan je je boardingpas. Je bagagelabel zal geprint worden, waarna je deze kunt monteren aan je bagage. Als dit is gelukt ga je naar een van de zes drop-off banden. Hier scan je je bagagelabel en zal je bagage op de band worden meegenomen richting de bagagehal. Super eenvoudig dus!

Via deze nieuwe manier van bagage inchecken op Brussels Airport kan er dus veel tijd en personeel worden bespaard. Per uur kunnen ongeveer 400 reizigers hun bagage afgeven. Afgelopen twee maanden hebben 35.000 koffers hun weg weten te vinden naar het vliegtuig, via het nieuwe systeem. Nu het nieuwe systeem geheel in werking is zal dit waarschijnlijk nog wat verder toenemen.

Nu je meer tijd hebt op de luchthaven, kun je nog even shoppen of wat eten en drinken bij een van de restaurantjes op de luchthaven. Ook is het mogelijk een van de lounges te bezoeken. Wat dacht je bijvoorbeeld van de Brussels Airport Diamond Lounge. Check onze review en het filmpje hier!

 

Bron en beeldmateriaal: Brussels Airlines en Brussels Airport

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *