Review: Diamond Lounge Gates A, Brussels Airport4 min leestijd

Review: Diamond Lounge Gates A, Brussels Airport

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Start je reis vanaf de luchthaven Brussels Zaventem Airport, dan kun je mogelijk gebruik maken van de Diamond Lounge Gates A. Deze lounge is toegankelijk voor onder andere Business Class passagiers bij KLM, ITA Airways, Air Europe en Iberia. Ook kun je als Economy reiziger met een elite status mogelijk kosteloos toegang krijgen tot deze lounge. De Diamond Lounge op de Brusselse luchthaven is sfeervol en voorziet in een prima maaltijd.

Brussels Zaventem Airport

De luchthaven van Brussels Zaventem Airport is opgedeeld in twee pieren. Bij één pier vind je de gates A en T. Gates A zijn voor vluchten binnen het Schengengebied. Bij de T gates vlieg je naar non-Schengen landen. Bij de andere pier vind je de B gates. Dit zijn vluchten naar non-Schengen landen.

Nabij gate 42 op Brussels Airport vind je twee lounges. De Loft Lounge en de Diamond Lounge. De eerste is toegankelijk voor onder andere reizigers met Brussels Airways, Lufthansa en British Airways. De laatste voor reizigers die vliegen met bijvoorbeeld KLM, Iberia of Air Europe.

Review: Diamond Lounge Gates A, Brussels Airport
Tegenover gate 42 vind je de toegang naar de lounges.

De luchthaven van Brussel is niet super groot, maar let toch op de afstanden tussen de verschillende plekken. Je verkijkt je hier misschien sneller op dan dat praktisch is.

Toegang Diamond Lounge

Wanneer je de Diamond Lounge wilt bezoeken, dien je te beschikken over het juiste toegangsbewijs. Het is mogelijk om de lounge te bezoeken als je beschikt over de SkyTeam Elite Plus status. Toegang tot de lounge is voorjezelf en één gast dan kosteloos. Ook als je reist in Business Class of een andere premium cabine, kan de toegang tot deze lounge zijn inbegrepen in de prijs. Vliegen doe je met onder andere KLM, Air Europa, ITA Airways, TUIfly of Vueling. Ben je in het bezit van DragonPass, dan is de toegang ook kosteloos. Vlieg je met een maatschappij, maar heb je geen toegang vanwege een status bij een loyaliteitsprogramma, zoals Flying Blue, of de cabine waarin je vliegt, dan kun je toegang tot lounge kopen. Toegang is afhankelijk van beschikbaarheid en kost €39 per persoon. Schaf je toegang vooraf online aan, dan betaal je maar €34,- per persoon. 

Review: Diamond Lounge Gates A, Brussels Airport

Check hier onze video over het Diamond Lounge Gates A op Brussels Airport. En vergeet ons natuurlijk niet te volgen op YouTube!

Diamond Lounge Gates A

Bij binnenkomst in de lounge check je zoals gebruikelijk in bij de balie. Op vertoon van mijn elite status bij Flying Blue kreeg ik toegang tot de lounge.

Review: Diamond Lounge Gates A, Brussels Airport

De Diamond Lounge bij de A gates op de luchthaven van Brussels Airport is niet heel groot, maar voorziet toch in ongeveer 100 zitplaatsen. In het midden van de lounge bevindt zich de ruimte voorzien van eten en drinken.

Review: Diamond Lounge Gates A, Brussels Airport

Rechts en links daarvan is er de ruimte waar je kunt zitten. Bij het raam zijn hogere zitplekken met krukken, terwijl verderop banken te vinden zijn aan de muur zijde.

Review: Diamond Lounge Gates A, Brussels Airport

Ook zijn tafeltjes met stoelen te vinden. Voor zowel de alleen reizende reiziger als de reiziger in een groep is er de mogelijkheid om hier plaats te nemen.

Review: Diamond Lounge Gates A, Brussels AirportReview: Diamond Lounge Gates A, Brussels Airport

Het gedeelte aan de linkerzijde vond ik persoonlijk wat sfeervoller dan de rechterzijde. Dit heeft er onder andere mee te maken dat hier meer natuurlijk licht aanwezig was, maar ook meer kleur op de muur en wat planten.

Review: Diamond Lounge Gates A, Brussels Airport

Aan de raam zijde in de lounge heb je zich op een deel van de start- en landingsbanen. Toestellen van onder andere Ryanair en Easyjet hebben aan deze zijde ook hun platform.

Review: Diamond Lounge Gates A, Brussels Airport

In de lounge is gratis WiFi beschikbaar. Er is gemakkelijk toegang te krijgen tot het netwerk en het netwerk is stabiel en snel. Bij de meeste zitplekken zijn oplaad mogelijkheden beschikbaar. Op verschillende plekken, onder andere bij binnenkomst, hangen schermen met vlucht informatie. De Diamond Lounge van Brussels Airport is elke dag geopend tussen 05:00 en 21:00 uur.

Review: Diamond Lounge Gates A, Brussels Airport Review: Diamond Lounge Gates A, Brussels Airport

Food & Beverages

Er is in de Diamond Lounge een ruime keuze aan eten en drinken. Zo zijn aan de wand enkele koelkasten te vinden met daarin verschillende frisdranken. Tevens is er een tap waar je zelf je biertje kunt tappen, wat dacht je van een Leffe, of van een wijntje, sapje, koffie of thee.

Review: Diamond Lounge Gates A, Brussels Airport

Tijdens mijn bezoek waren er verschillende verse salades en warme gerechten aanwezig. De salades waren lekker van smaak en er was voldoende diversiteit in soort salade. Verder was er soep aanwezig en kon je rijst met groentes en kip of vis kiezen. De smaak van deze gerechten is goed en bovenal oogden het ook vers.

Review: Diamond Lounge Gates A, Brussels Airport Review: Diamond Lounge Gates A, Brussels Airport

Er zijn ook verschillende verpakte etenswaren te vinden. Van wafels tot aan koeken en chips. Er is voldoende keus voor iedereen.

Review: Diamond Lounge Gates A, Brussels Airport

Beeldmateriaal: InsideFlyer – Marco

Overzicht

Publicatie Datum

30 April 2022

Voordelen

- Goed aanbod van eten en drinken.
- Toegankelijk voor reizigers in Business Class, met een elite status en alle andere reizigers tegen betaling.
- Goede WiFi.

Nadelen

- Geen douches.
- Geen lectuur aanwezig.
- Medewerkers niet heel behulpzaam.

Sfeer

Service

Ruimte

Voorzieningen

Eten+Drinken

Value

Algemene Waardering

Conclusie

De Diamond Lounge bij Gates A is een redelijke ruime lounge. De lounge is voorzien van de nodige zitplekken. Deze zijn comfortabel en een deel is sfeervol ingericht. Een ander gedeelte wat donkerder. Aan een zijde is het mogelijk om een deel van de start- en landingsbanen te zien. Er is goede WiFi en het aanbod en kwaliteit van eten en drinken is goed. Een bezoek aan de Diamond Lounge op Brussels Airport is dan ook een prima keuze.

4 min leestijd">
3.4

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *