Review: Qantas First Class Lounge Singapore Changi Airport6 min leestijd

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Vele luchtvaartfanaten dromen ervan om één keer in hun leven First Class te vliegen. First Class is de meest luxueuze reisklasse aan boord en daarmee zeer exclusief. Overigens bieden niet alle airlines deze dure vorm van reizen aan. InsideFlyer was op uitnodiging van Qantas op bezoek bij de Qantas First Class Lounge op de luchthaven van Singapore-Changi. We vlogen deze keer dan wel niet First Class, maar kregen wel de First Class Lounge experience.

Singapore Changi Airport

Stadstaat Singapore staat wereldwijd bekend als financiële hub in Azië waar het ook als reiziger goed vertoeven is. Ook de luchthaven Singapore Changi (SIN) en de meest recente aanwinst Jewel City genieten wereldwijd aanzien. De faciliteiten zijn dan ook erg goed.

Bestemmingstips: Singapore

De luchthaven ligt op een klein half uurtje per taxi van het stadscentrum. Afhankelijk van waar je verblijft duurt dit mogelijk iets langer. Met het openbaar vervoer is het vliegveld ook prima bereikbaar. Bijvoorbeeld met bus 36 of de groene metrolijn East West Line.

Normaliter vliegen nagenoeg alle grote internationale maatschappijen op Singapore. Maar de afgelopen periode is dat natuurlijk wel minder geweest. Inmiddels neemt het vliegverkeer weer toe. De luchthaven beschikt over vier terminals. Singapore Airlines vliegt vanaf T1, 2 en 3. Emirates, Qantas, Qatar Airways, KLM, Air France en Cathay Pacific vliegen vanuit Terminal 1. Voor onder meer Swiss, United, Lufthansa en Singapore Airlines ga je naar Terminal 3.

Qantas heeft op het moment twee airport lounges in Singapore, de International Business Lounge en de International First Lounge. Deze review gaat over de First Class Lounge van Qantas in Singapore.

Toegang Qantas First Class Lounge Singapore Changi Airport

Reizigers die met Qantas, Emirates of een andere Oneworld maatschappij in First Class vliegen krijgen toegang tot de Qantas First lounge. Platinum (One) Qantas Frequent Flyers (gelijk aan Oneworld Emerald) en Emirates Skywards Platinum mogen de lounge ook bezoeken als zij reizen op een Qantas, Emirates of Jetstar vlucht (ongeacht reisklasse). Emirates reizigers mogen alleen een gast meenemen die op dezelfde vlucht reizen. Datzelfde geldt voor gasten met een Jetstar vlucht. Gasten die reizen op een Qantas (QF) of ander Oneworld vluchtnummer mogen ook een gast meenemen die op een andere vlucht reizen.

Review: Qantas First Class Lounge Singapore Changi Airport
Entree van de Qantas Singapore First Lounge

Het is niet mogelijk om toegang tot de Singapore Qantas First Class Lounge te kopen. Voor de Qantas Business Lounge kan dat wel, deze is vijf minuten wandelen verwijderd van de First Lounge.

Op ons YouTube-kanaal vind je ook een video-impressie van de review van Qantas Singapore First Lounge. Wist je trouwens dat je op ons YouTube-kanaal nog veel meer reviews, InsideLooks en trip reports kunt bekijken? We posten wekelijks nieuwe video’s, dus volg ons kanaal om geen video te missen!

Faciliteiten Qantas First Class Lounge Singapore

Bij binnenkomst worden we hartelijk verwelkomd en meteen de lounge in begeleid. Onze host vertelt dat de Qantas First Lounge zo is ontworpen dat de gasten plaatsnemen in hun comfortabele stoel en er tijdens hun bezoek niet meer uit hoeven te komen. De vriendelijke bediening zorgt ervoor dat het je aan niets ontbreekt tijdens je verblijf in de lounge.

Review: Qantas First Class Lounge Singapore Changi Airport

Bij het ontwerp door de Australische designer David Coan en Kelvin Ho is het welzijn van de gast als startpunt gebruikt. Zo zijn er drie zones om verschillende soorten reizigers te kunnen bedienen. De gebruikte materialen en kleuren moeten rust en luxe uitstralen, denk aan marmer, hout en leer en gouden en bruine tinten. Qua uitstraling is Qantas er zeker in geslaagd rust en luxe terug te laten komen in de lounge.

Er is dus voorzien in drie verschillende zones, namelijk relaxen, werken en dineren. Voorin de lounge zijn diverse zitjes en banken met kussens ingericht om te kunnen ontspannen. Ook is er een groot dakraam met verlichting geplaatst, waardoor het lijkt alsof er zonlicht naar binnen schijnt.

Verderop vind je ook diverse werkplekken, voorzien van onder andere stopcontacten en een printer. In de gehele lounge is overigens gratis snelle WiFi aanwezig.

Het grootste gedeelte van de lounge beslaat het restaurant gedeelte. Hierover lees je later in deze review van de Singapore Qantas First Class Lounge meer.

Luxe Shower suites

Alhoewel deze Qantas First Lounge geen spa heeft, zoals bijvoorbeeld in Sydney of Melbourne, zijn er wel tien luxueuze ‘Shower suites’. Deze zeer ruime doucheruimtes stralen ultieme luxe uit met marmeren wanden en een grote spiegel, wastafel met gouden kranen en eigen toilet.

Er is ook een ‘skylight’ waardoor het lijkt alsof er zonlicht naar binnen schijnt. Verder is de verlichting in te stellen met verschillende kleuren, bijvoorbeeld om de ochtend of juist de avond na te bootsen.

Deze diashow vereist JavaScript.

In de douche zelf is een regendouche om jezelf op te frissen voor of na een lange reis. Alle amenities zoals zeep, shampoo en bodylotion zijn van het luxe Australische merk LaGaia. De douches worden overigens netjes schoongehouden en steeds voorzien van nieuwe handdoeken en amenities.

Aparte toiletten zijn ook aanwezig.

A la carte dineren

Van de in totaal 240 zitplaatsen is een aanzienlijk deel voor het restaurant gereserveerd. De uitgebreide kaart is samengesteld door de bekende Australische chef-kok Neil Perry. Het menu is geïnspireerd op de Singaporese fusion keuken, aangevuld met de beste Australische wijnen en bieren. Natuurlijk kun je ook cocktails bestellen. Bijvoorbeeld de Merlion Blush, Qantas’ alternatief voor de bekende Singapore Sling cocktail.

Afgezien van een klein buffet met nootjes en vers fruit kun je alles van de kaart bestellen. Geen gedoe bij het zelfsbedieningsbuffet dus voor gasten van deze lounge.

En wat er op de menukaart staat mag zeker fine dining genoemd worden. We bestellen een Laksa soep met rivierkreeft, noodles, taugé en gekookt ei, en wontons gevuld met chiligarnalen, uiteraard begeleid met de juiste Australische wijnen.

Deze diashow vereist JavaScript.

De service is supersnel en de kwaliteit van de gerechten zeer goed. Qantas houdt in deze lounge rekening met diverse dieetwensen, zo is er ook keuze uit vegetarische en vegan gerechten.

Als nagerecht kiezen we voor de kokossago met mango en ananas, een vegan dessert.

Service

In een First Class lounge mag je natuurlijk de beste service verwachten. Wat vooral opviel is de snelheid waarmee alles gedaan wordt. Je bestelt iets van de kaart en voordat je het weet staat het op tafel. Ook is duidelijk dat er veel aandacht besteed is aan de faciliteiten met luxe uitstraling.

Medewerkers in de lounge zijn goed op de op de hoogte van het menu en zeer gastgericht. Dat is bijvoorbeeld te merken aan hun vriendelijkheid en de manier waarop meegedacht wordt bij vragen over het menu of als er maar korte tijd is bij een transfer.

Deze diashow vereist JavaScript.

Beeldmateriaal: InsideFlyer – Christian

Reacties

  1. Van Gooiland zegt

    “de Qantas First Lounge zo is ontworpen dat de gasten plaatsnemen in hun comfortabele stoel en er tijdens hun bezoek niet meer uit hoeven te komen.”

    Dus alle bezoekers moeten een luier om? Worden die gratis uitgereikt bij de receptie?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *