Emirates investeert ruim twee miljard euro in nieuwe cabines en betere service3 min leestijd

Emirates investeert ruim 2 miljard euro in verbeterde klantervaring (Bron: Emirates)

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

De meeste gulf carriers staan bekend om een goed product en zeer goede service aan boord. Zo is de cabine van bijvoorbeeld Etihad, Qatar Airways en Emirates niet te vergelijken met die van sommige Europese of Amerikaanse maatschappijen. Emirates doet daar nu qua service en cabine nog een schepje bovenop. De airline uit Dubai kondigt een investering van ruim twee miljard euro aan in de vernieuwing van de cabines en verdere verbetering van de service.

Fly better

Terwijl veel andere airlines juist moeten besparen investeert Emirates juist flink wat geld in het verbeteren van de klantervaring. De aangekondigde investeringen vallen onder het ‘Fly Better’ motto van Emirates. Alle investeringen zijn gericht op het verbeteren van de klantervaring op de grond en aan boord. Denk dan bijvoorbeeld aan de menu’s, inflight entertainment en de verdere onderdelen van het harde product in de cabines. Daarnaast wil Emirates meer aandacht gaan besteden aan de cabin crew training.

Nieuwe menu’s

Al vanaf deze maand kunnen First Class passagiers aan boord nieuwe maaltijdkeuzes verwachten. Denk aan gebakken zalmforel met creoolse rijst of geroosterde eendenborst met sinaasappeljus en broccolini en gebakken aardappeltjes. Als dat nog niet genoeg is krijgen First Class reizigers vanaf nu aan boord onbeperkt Perzische kaviaar en Dom Perignon vintage champagne. Emirates is overigens de enige airline ter wereld die Dom Perignon aan boord mag schenken.

Emirates investeert ruim 2 miljard euro in verbeterde klantervaring (Bron: Emirates)

Vanaf volgende maand krijgen reizigers in Business en Economy Class ook nieuwe maaltijden, waaronder de ‘Purposefully Vegan Choices’. Je hebt dan onder meer keuze uit gebakken oesterzwam met jackfruit en koolraap. Er komen ook nieuwe desserts, bijvoorbeeld chocolade truffelcake met hazelnoot en pistache en druiventaart met rozenblaadjes, goudblad, custard en bessencompote.

Emirates investeert ruim 2 miljard euro in verbeterde klantervaring (Bron: Emirates)

Er komt ook een selectie aan nieuwe snacks om van te genieten als je een film of serie aan het kijken bent. Het ‘cinema snack menu’ biedt keuze uit onder meer lobster rolls, kleine hamburgertjes, edamame en popcorn.

Emirates investeert ruim 2 miljard euro in verbeterde klantervaring (Bron: Emirates)

Crew training

Emirates investeert ook in de training van de crew. In samenwerking met de vermaarde hotelschool van Lausanne (Ecole hôtelière de Lausanne) is een nieuw trainingsprogramma samengesteld om nog betere service te kunnen verlenen.

Emirates investeert ruim 2 miljard euro in verbeterde klantervaring (Bron: Emirates)

Vernieuwing met focus op Premium Economy

De grootste verandering zal naast de service zichtbaar zijn in de cabine van Emirates. De maatschappij zegt alle cabines te zullen vernieuwen. Dat betekent dat Economy, Premium Economy, Business Class én First Class een upgrade zullen krijgen. Het interieur van de toestellen wordt onder meer voorzien van nieuwe vloerbedekking, beplating en sommige gevallen ook volledig nieuwe stoelen. De airline legt voornamelijk de focus op Premium Economy. Ten minste alle long haul Emirates toestellen moeten namelijk voorzien worden van de nieuwste PE cabine. Na de ombouw moeten dat er in totaal 120 zijn. Nu heeft Emirates de Premium Economy cabine enkel nog beschikbaar op haar nieuwste Airbus A380 toestellen. De eerste toestellen worden in november vernieuwt. De maatschappij uit Dubai doet dit in het eigen Emirates Engineering Centre.

emirates premium economy

Amsterdam en Brussel

Emirates vliegt tot driemaal per dag vanuit Dubai naar Amsterdam. Tweemaal met een Boeing 777-300ER en eenmaal met de Airbus A380. Naar Brussel vliegt Emirates tot tweemaal per dag met de Boeing 777-300ER.

Benieuwd naar onze ervaringen met de service en cabine van Emirates? Lees dan onze Emirates Economy Class review in de Boeing 777-300ER tussen Dubai en Düsseldorf. En bekijk ook de review van de Emirates Economy Class in Airbus A380, op dezelfde route.

Reacties

  1. Lee zegt

    Goed nieuws dat Emirates de geboden service op een nog hoger niveau brengt. Met name in business aan boord van de oudere A380s was het meubilair aan vervanging toe. Het zou fijn zijn als ik met Emirates naar de USA vanuit Amsterdam kan vliegen maar dat wel nooit gebeuren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *