Review: Hilton Garden Inn Wiener Neustadt6 min leestijd

Hilton Garden Inn Wiener Neustadt 28

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Na mijn verblijf in Roemenië kwam ik weer aan in Oostenrijk waar ik twee nachten zou verblijven in het Hilton Garden Inn Wiener Neustadt. Hier kun je namelijk redelijk goedkoop op punten verblijven. Voor 20.000 per nacht boekte ik hier daarom voor twee nachten. Ik had dit verblijf al een paar dagen van tevoren geboekt maar tot mijn verbazing werden er bij de tweede nacht wel punten afgeschreven maar kreeg ik geen reservering toegestuurd. Eerder schreef ik ook al hoe ik dit toen heb opgelost. In deze review lees je over mijn ervaring in dit hotel.

Locatie

Het Hilton Garden Inn Wiener Neustadt ligt vlakbij het centrum van Wiener Neustadt. Dit is een stad met ongeveer 100.000 inwoners op een half uur afstand met de trein van Wenen. Het is daarom geen geschikt hotel als je op citytrip bent in Wenen, maar leent zich wel uitermate goed voor degenen die dit deel van Oostenrijk een paar dagen met de trein willen verkennen. Het hotel bevindt zich namelijk ook ongeveer 5 minuten lopen vanaf het treinstation vanwaar je in alle richtingen de trein kunt pakken. Over de locatie ben ik dus goed te spreken.

Inchecken

Het was omstreeks 19.00 uur toen ik met de trein vanuit Wenen aankwam in Wiener Neustadt. Vanaf het station loop je dan in zuidelijke richting. Voor ik het wist stond ik al in de mooie lobby van het hotel waar er door de airco een aangename temperatuur aanwezig was. Buiten was het namelijk zeker 32 graden. Bij de receptie was het erg rustig waardoor ik direct aan de beurt was.

Hilton Garden Inn Wiener Neustadt 27

Nadat ik was welkom geheten en werd bedankt voor mijn loyaliteit als Diamond lid, viel ik maar meteen met de deur in huis. Ik legde ik uit dat ik eigenlijk gereserveerd had voor twee nachten maar ik geen reservering had ontvangen voor de tweede nacht terwijl er wel punten van mijn account waren afgeschreven. De receptioniste vertelde me dat ik me geen zorgen hoefde te maken. Er werd voor mij naar een oplossing gezocht. Voor nu kon ik gerust naar mijn kamer gaan. Even later had ik dan ook de kamerpasjes in mijn handen waarna ik de lift nam naar de vijfde verdieping.

Hilton Garden Inn Wiener Neustadt 26

De gangen zijn mooi en schoon, maar zien er wel wat gedateerd uit. Bijzonder is de verlichting in het plafond wat een mooie uitstraling biedt. Mijn kamer was gelukkig niet heel ver lopen vanaf de lift.

Op ons YouTube-kanaal vind je ook een video-impressie van de review van het Hilton Garden Inn Wiener Neustadt. Wist je trouwens dat je op ons YouTube-kanaal nog veel meer reviews, InsideLooks en trip reports kunt bekijken? We posten wekelijks nieuwe video’s, dus volg ons kanaal om geen video te missen!

King Guest Room

De kamer ziet er mooi en comfortabel uit maar was wel een stukje kleiner in vergelijking van wat ik tot nu toe gewend was tijdens mijn reis. Zowat elke keer kreeg ik namelijk een upgrade naar een grotere kamer. Deze waren in dit hotel helaas niet meer beschikbaar. De indeling van deze kamer is niet heel bijzonder. In het midden vind je een comfortabel kingsize bed met aan weerszijden twee lampen en twee leeslampjes.

Hilton Garden Inn Wiener Neustadt 1

Hilton Garden Inn Wiener Neustadt 7

Boven het bed is enige kunst aangebracht in de vorm van schilderijen. Aan de rechterkant van het bed staat een stoel met voetenbankje er tafeltje. Hier trof ik mijn welkomstgeschenk aan wat bestond uit een schaal met fruit.

Tegenover het bed staat dressoir wat ook direct dienst doet als bureau. Op het dressoir is een kleine televisie te vinden. Het bureau zou nog meer ruimte bieden mocht het toestel aan de muur hangen. Rechts van de televisie trof ik de koffie- en theefaciliteiten aan waar ook nog twee flesjes water klaarstonden. Op het bureau stond ook nog een soort van welkomstkoekje klaar.

Hilton Garden Inn Wiener Neustadt 6

Onder de televisie vind je een kluisje en minibar. De minibar was helaas helemaal leeg maar kun je wel zelf gebruiken als klein koelkastje. Links van het bed vind je de kast met een aantal kleerhangers en een bagagerek.

Badkamer

Zoals al eerder vermeld in deze review is de indeling van deze kamer erg standaard en daarom vind je de badkamer direct na binnenkomst van de kamer. Deze bevindt zich namelijk achter de eerste deur aan de linkerkant. De badkamer beschikt verder over alle faciliteiten die je normaliter in een Garden Inn zou verwachten. Denk hierbij aan een wastafel met voldoende amenities zoals shampoo, zeep en handdoeken, een douche en een toilet.

Ik vond alleen de ruimte wel wat aan de kleine kant voor een badkamer in een Garden Inn hotel. De douche beschikt verder alleen over een handdouche en dus geen regendouche. De sproeier werkte verder naar behoren. Het toilet vind je tegenover de douche.

Bar & Restaurant

In de lobby op de begane grond is ook het restaurant te vinden. De bar is mooi ingericht en is de gehele dag een aangename plek om te verblijven. Je kunt zowel binnen als buiten op het terras gaan zitten. Aangezien er geen Executive Lounge aanwezig is in dit hotel kreeg ik bij het inchecken een voucher voor een gratis drankje aan de bar. Deze leverde ik die avond in voor een lekker Oostenrijks biertje. Ook besloot ik hier een schnitzel bij te nemen.

Hilton Garden Inn Wiener Neustadt 15

Ontbijt

In dezelfde ruimte wordt ’s ochtend tussen 6.30 en 10.00 uur ook het ontbijt geserveerd. De eerste ochtend tijdens mijn verblijf was het hier erg rustig waardoor ik op mijn gemak een aantal foto’s kon nemen. De tweede ochtend was het elke keer aanschuiven aangezien er toen een grote groep toeristen aanwezig was. Hierdoor was er nauwelijks nog een zitplek te vinden.

Hilton Garden Inn Wiener Neustadt 25

Het ontbijtbuffet zelf vond ik behoorlijk meevallen van een Garden Inn. In Oostenrijk had ik ook niet andes verwacht aangezien ontbijtbuffetten hier altijd prima in orde zijn. Je vindt er een grote selectie aan croissants en verschillende soorten brood. Ook voor wat betreft broodbeleg is er voldoende keuze aanwezig.

Daarnaast kun je bij dit buffet ook prima terecht voor een gebakken eitje. Het warme buffet biedt namelijk een grote selectie aan verschillende gerechten. Denk aan verschillende soorten vlees en worst. Ook vind je hier een grote selectie aan vruchten en vers fruit.

Tenslotte vind je er ook een redelijk groot aanbod aan zowel koude als warme dranken. Op de tweede dag was het echter wel even in de rij staan bij de koffieautomaat.

Overige faciliteiten

Voor wat betreft de overige faciliteiten beschikt dit hotel nog over een business center, vergaderzalen en een fitness ruimte. Ook kun je er gratis parkeren. Verder zijn er ook kamers aanwezig waar huisdieren zijn toegestaan. Meer informatie over de faciliteiten van dit hotel vind je op de website van Hilton.

Voordelen Hilton Honors

Als Hilton Honors lid had ik toegang tot gratis wifi. Uiteraard had ik als Diamond lid gratis toegang tot het ontbijtbuffet. Tenslotte kreeg ik bij het inchecken nog een voucher voor een gratis drankje aan de bar. Een upgrade zat er deze keer helaas niet in. Voor een Garden Inn hotel ben ik daarom redelijk te spreken over de voordelen voor eliteleden maar het kan natuurlijk altijd beter.

Beeldmateriaal: InsideFlyer – Goffe de Boer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *