KLM gaat vanaf december op het Finse Rovaniemi vliegen1 min leestijd

Boeing 737 van KLM (Bron: KLM)

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

KLM gaat vanaf 3 december 2022 tot en met 25 maart 2023 één keer per week vliegen op het Finse Rovaniemi. Daarmee neemt het aantal vluchten en bestemmingen vanaf Schiphol toe. Eerder deze week kondigde ook Vueling al aan om vanaf oktober een route te gaan starten tussen Amsterdam en Asturië.

KLM naar Rovaniemi

Rovaniemi ligt net boven de poolcirkel en wordt daarom ook wel de poort naar Lapland genoemd. Op dit moment vliegt ook Transavia al hier naar toe. Vanaf 3 december 2022 zal dus ook KLM naar Rovaniemi vliegen. Hierbij maakt de maatschappij gebruik van een Boeing 737-800 en dit  toestel beschikt over een capaciteit voor in totaal 186 stoelen.

De vluchten zullen elke zaterdag worden uitgevoerd. Zo vertrekt vlucht KL1213 om 12.25 uur vanuit Schiphol om vervolgens om 16.20 uur (lokale tijd) aan te komen in Rovaniemi. De vluchttijd bedraagt dus in totaal 2 uur en 55 minuten aangezien het in Rovaniemi één uur later is dan in Nederland. Vlucht 1214 vertrekt om 17.10 uur (lokale tijd) vanuit Rovaniemi en komt vervolgens om 19.15 uur lokale tijd aan op Schiphol.

Boeing 737 (PH-BCL) van KLM komt aan op Amsterdam Airport Schiphol (Bron: KLM)
KLM gaat vanaf 3 december op Rovaniemi liegen. (Foto: KLM)

Rovaniemi is voor KLM de tweede bestemming in Finland. KLM vliegt namelijk daarnaast al sinds jaren op de Finse hoofdstad Helsinki.

Over Rovaniemi

Rovaniemi is een prima uitvalbasis om het mooie Lapland te ontdekken. Naast het kunnen maken van een prachtige tocht door de sneeuw met huskyhonden kun je in Lapland ook prima het Noorderlicht zien. Het is dus een interessante bestemming voor natuurliefhebbers die dit gedeelte van Scandinavië willen ontdekken. Nu KLM vanaf december ook rechtstreeks op Rovaniemi gaat vliegen wordt het vluchtaanbod voor de Nederlandse reiziger in Finland uitgebreid.

Uitgelichte afbeelding: KLM

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *