8 tips om met alleen handbagage te reizen6 min leestijd

8 tips om alleen met handbagage te reizen

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Ik denk dat iedereen die nog op vakantie gaat het Spaans benauwd krijgt van alle beelden in de media. Niet alleen in Nederland is het een chaos op de vliegvelden maar op meerdere plekken is het drama. Met al die beelden van honderden koffers die nog wachten om verstuurd te worden, dan denk je wel even goed na of je nog wel op vakantie wilt.
Voor de mensen die het stressvolle avontuur aan durven te gaan, dan kan ik misschien het leed iets verzachten. Ik ga namelijk mijn inpak tips en tricks met jullie delen. Dit zijn tips voor het reizen met alleen handbagage. Zo kan je in ieder geval meteen door wanneer je geland bent.

Zie hieronder ook nog de video hoe ik mijn koffer in pak op ons YouTube kanaal. Vergeet niet om meteen te abonneren op ons kanaal.

Voor je met pakken begint, check eerst bij de vliegtuigmaatschappij hoeveel kilo je mag meenemen en hoeveel stuks handbagage is toegestaan. Dit verschilt namelijk heel erg.

1. Optimaal gebruik maken van kledingsets

Dit kan je het beste een paar dagen van te voren doen. Leg alles klaar wat je mee wilt nemen. Zorg ervoor dat je altijd een paar basic items pakt die je kan combineren met andere kledingstukken. Zoals één jeans waar je meerdere t-shirts of tops op kan dragen. Wat kan helpen is om te voren alles aan te trekken en daar foto’s van te maken, zo pak je minder snel onnodige kleding.
Trek ook je ‘zwaarste’ kleding aan wanneer je gaat vliegen. Het je een korte vlucht dan kan je ook nog laagjes aantrekken. Voor een lange vlucht misschien niet heel erg ideaal.

8 tips om met alleen handbagage te reizen
Leg alle setjes klaar van te voren, zodat je niet te veel meeneemt.

2. Rollen en niet vouwen

Waarmee je veel ruimte bespaard is je kleding oprollen. Rol het strak op en je kan meer kwijt in je koffer dan je denkt. Voordeel van rollen is dat het minder kreukt dan wanneer je alles opvouwt. Heb je alsnog kreukels en er is geen strijkijzer dan kan je de kleding uithangen in de badkamer wanneer je een warme douche neemt. Het stoom zorgt ervoor dat de kreukels minder worden.

8 tips om met alleen handbagage te reizen
Met rollen bespaar je een hoop ruimte. Jeans kan je beter zo plat mogelijk vouwen.

3. Benut alle ruimte in de koffer

Gebruik elke centimeter in je koffer. Neem je een kleine handtas mee, vul deze dan met bijvoorbeeld ondergoed. Heb je een paar sneakers in je koffer, vul deze dan met sokken.
Haal ook dingen uit verpakkingen. Het scheelt misschien niet veel, maar alle beetjes helpen.

8 tips om met alleen handbagage te reizen
Stop je schoenen vol met sokken. Zonde om de ruimte niet te benutten.
8 tips om met alleen handbagage te reizen
Neem je een tasje mee, doe daar dan ook spullen in.

4.Vacuümzakken

Dit zou ik alleen gebruiken voor spullen die mogen kreuken. Want door een vacuümzak krijg je wel vouwen en kreukels maar bespaard wel veel ruimte. Ik heb dit gebruikt voor topjes, ondergoed en pyjama’s. En voor de terugweg heb ik van alles erin gedaan want dan maken die kreukels toch niet uit. Het moet toch in de was.
Gebruik vacuümzakken waarbij je geen stofzuiger nodig hebt. Deze kan je overal kopen voor een paar euro. Door te rollen en wat kracht te zetten gaat alle lucht uit de zak. Hierdoor wordt het één massief pakket.

8 tips om met alleen handbagage te reizen
Zorg dat je de zakken gebruikt waarbij je de lucht eruit moet persen.
8 tips om met alleen handbagage te reizen
Lucht is eruit en je hebt een stuk kleiner pakket.

5. Wassen op vakantieadres

Nog een optie is wassen op je vakantieadres. Je hebt speciaal reiswasmiddel wat je kan meenemen. Zo kan je minder kleding meenemen. Handig voor kleding wat toch niet al te vies is en alleen even een opfrisbeurt nodig heeft.
Ook zijn er hotels die een was service aanbieden. Dan kan je daar wat kleding laten wassen. Hier zitten natuurlijk wel extra kosten aan verbonden. In grote steden zou je ook eventueel nog een wasserij kunnen opzoeken.

reiswasmiddel
De verpakking is te groot voor handbagage maar je kan natuurlijk ook wat in een reismini overgieten.

6. Mini’s

Wanneer je alleen met handbagage reist dan zit je wel met de max. van 1 liter aan vloeistoffen die je mag meenemen. En dat in verpakkingen van maximaal 100ml. Let hier dus goed op want hier zijn ze streng in. Je kan natuurlijk mini’s kopen voor vakantie. Deze zijn in verhouding met grote verpakkingen vrij prijzig. Of je vindt deze niet fijn. Dan kan je natuurlijk ook nog lege reismini’s kopen en zelf vullen. Wat ik vaak doe is de mini’s meenemen uit hotels en die hergebruiken. Ik spoel deze goed om en vul ze met mijn shampoo of douchegel. De lege mini’s die je koopt zijn soms te groot voor het aantal dagen dat je gaat, en dat is weer zonde van de ruimte.

mini's
Ik heb heel wat mini’s verzamelt de afgelopen jaren. Verblijf je in een hotel staan er vaak wel een paar voor gebruik. Je kan ze zo dus mooi hergebruiken.
8 tips om met alleen handbagage te reizen
Zorg dat je je mini’s zo inpakt dat je ze makkelijk uit je koffer kan halen.

7. Ipad/ E-reader

Neem geen boeken mee wanneer je ruimte tekort komt. Zet deze op een e-reader of op je IPad. Neem ook geen laptop mee wanneer je deze niet echt nodig hebt. Je kan zoveel op een IPad zetten. Je kan ook alles thuislaten en op je telefoon zetten. Het is wel een kleiner scherm maar je hebt alles op één apparaat.

8. Kussensloop

Op social media kwam ik ook nog wat ‘tips’ tegen. Al denk ik niet dat ik deze snel zou gebruiken. Momenteel gaat viral dat je met een kussensloop extra spullen mee kan nemen. Zij vullen de kussensloop met extra spullen. Of dit echt werkt weet ik niet. Bij de security zal het geen problemen opleveren maar of ze bij het boarden moeilijk gaan doen weet ik niet. Het kan zijn dat ze het rekenen als handbagage en dan zit je ermee dat het niet in je koffer past of het is te zwaar. En ik denk dat nu het viral gaat ze er ook meer gaan letten.

Extra tip

Wanneer de luchtvaartmaatschappij toch wilt dat je je koffertje incheckt en je bent bang je koffer kwijt te raken, dan kan je ook een tracker in je koffer doen. Zo weet je in ieder geval of je koffer is meegegaan met het vliegtuig, en waar je koffer zich bevindt.
Vergeet dan ook niet om tenminste één setje kleding en ondergoed in je losse tas te pakken. En alle belangrijke items waar je niet zonder kan. Zo heb je tenminste iets van schone kleding wanneer je koffer achterblijft of kwijtraakt.

Voor mij helpen deze tips altijd het beste. Ik ben zo onlangs voor 9 dagen naar New York geweest met alleen handbagage. En ik als vrouw die elke dag wat anders aan wilt en altijd teveel schoenen meeneemt. Dus als mij het lukt, dan lukt het jullie ook! Hebben jullie nog meer tips? Laat het ons dan weten.

koffer
Ready, set, go!! Fijne vakantie!

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *