Thalys bezwijkt onder Europese hittegolf met annuleringen als gevolg2 min leestijd

Service aan boord van 1e klas treinstel Thalys (Bron: Thalys)

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Dacht je Schiphol te kunnen ontwijken met een treinticket naar zon met Thalys? Dan komen sommige reizigers bedrogen uit. Thalys is namelijk gedwongen deze maand flink wat annuleringen door te voeren in verband met defecte treinstellen. De Franse treinmaatschappij geeft als reden van de annuleringen de recente hittegolf.

Thalys annuleert treintickets

Tijdens de Europese hittegolf vorige maand liepen twee treinstellen van Thalys ernstige schade op. Deze worden op het moment in Parijs en Brussel geïnspecteerd en gerepareerd. Doordat de twee treinen nu niet kunnen rijden is Thalys gedwongen om de dienstregeling aan te passen. En dat heeft grote gevolgen voor al geplande ritten. Volgens The Brussels Times gaat het om zo’n 10% van de geplande ritten.

Due to rolling stock problems caused by the recent high temperatures, the Thalys traffic will be disrupted. – dit meldt Thalys op haar website.

Voorlopig zijn de volgende wijzigingen aangebracht in de Thalys dienstregeling:

  • Tot en met zondag 7 augustus 2022 vervallen er dagelijks treinen tussen Amsterdam Centraal en Brussel-Midi en vice versa, onder andere de Thalys trein van 10.15 uur naar Brussel-Midi en de Thalys van Brussel-Midi naar Parijs-Gare du Nord van 17.13 uur.
  • Zaterdag 6 en zondag 7 augustus 2022 vervallen er geen Thalys treinen vanuit Amsterdam Centraal, maar wel op het traject Brussel-Midi naar Parijs-Gare du Nord. Zo vervalt de vroege ochtend trein (7.09 uur) vanuit Parijs naar Brussel en de avonddienst (18.42 uur) van Brussel naar Parijs.
  • De rest van augustus vervallen er verspreid over de dag diverse treindiensten, voornamelijk tussen Amsterdam en Brussel en Brussel en Parijs.
  • Er zijn er wijzigingen in de dienstregeling tussen Dortmund, Keulen en Brussel-Midi.

Reizigers kunnen gratis hun ticket omboeken of hun geld terugkrijgen. De actuele dienstregeling van Thalys is hier te bekijken. De actuele wijzigingen en annuleringen zijn hier te raadplegen.

Crew Thalys op het perron (Bron: Thalys)

Thalys vanuit Nederland en België

De Franse treinmaatschappij Thalys voert zowel vanuit Nederland als België treindiensten uit naar Frankrijk en vice versa. Vanuit Amsterdam Centraal rijdt Thalys naar Parijs-Gare du Nord in zo’n drie uur en twintig minuten. Vanuit Brussel-Midi is dat iets meer dan een uur en twintig minuten. Je kunt met Thalys ook vanuit Dortmund en Keulen via Brussel naar Parijs reizen. Tickets zijn direct bij Thalys te boeken of bij NS International en NMBS Internationaal. Bij de genoemde aanbieders is het ook mogelijk om met American Express te betalen.

KLM en Thalys

KLM heeft sinds kort het aantal beschikbare treindiensten tussen Brussel en Amsterdam met Thalys uitgebreid als alternatief op een korte vlucht. Reizigers die met een KLM ticket reizen met Thalys krijgen nu mogelijk ook te maken met annuleringen. Zij worden door KLM geïnformeerd over eventuele alternatieve vertrek- en aankomsttijden. Reizen met een Thalys ticket bij KLM is erg gemakkelijk, ben je benieuwd hoe dat werkt dan lees je hier meer.

Reacties

  1. Lee zegt

    Het verbaasd volgens mij niemand dat Thalys de dienstregeling heeft moeten aanpassen. De treinstellen zijn inmiddels zo oud en het interieur versleten dat je er eigenlijk niet meer mee wil reizen. Liever met KLM vliegen of comfortabel met mijn auto naar Parijs.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *