Zo reis je met Thalys tussen België en Nederland op een KLM ticket4 min leestijd

Zo reis je met Thalys tussen België en Nederland op een KLM ticket

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

KLM en Air France bieden al jaren tickets aan met vertrek vanuit België naar Nederland of Frankrijk. Het gedeelte vanuit België naar Nederland kun je per Thalys reizen op een KLM ticket of per vliegtuig. Korte afstand vliegen is steeds meer omstreden. Vandaar dat er steeds meer wordt ingezet op treinreizen op korte afstand. In dit artikel leggen we je uit hoe je gemakkelijk de Thalys reis tussen België en Nederland toevoegt aan je KLM of Air France reis. En hoe het werkt op het station van Antwerpen, Brussel of Schiphol.

Antwerpen & Brussel

Een reis startend vanuit België loont nog wel eens. Vliegtickets zijn vaak net iets voordeliger en voor sommige reizigers maakt het zelfs niet eens veel uit of je vertrekt vanuit België of Amsterdam Airport Schiphol en Parijs Charles de Gaulle Airport. De reis tussen bijvoorbeeld Antwerpen en Amsterdam Airport Schiphol levert je ook nog eens extra Miles en XP op bij het loyaliteitsprogramma van Flying Blue of Skymiles (Delta).

Departures 2 hal op Amsterdam Airport Schiphol (Bron: Ben Koorengevel / Unsplash)
Departures 2 hal op Amsterdam Airport Schiphol (Bron: Ben Koorengevel / Unsplash)

Onlangs maakte KLM bekend nauwer te gaan samenwerken met Thalys. Daardoor is het voortaan mogelijk om al op het station in te checken in plaats van pas op Amsterdam Airport Schiphol. Meer over de nauwere samenwerking lees je hier.

Ophalen treinticket in Antwerpen

Start je je reis vanuit Antwerpen, dan reis je via Amsterdam Airport Schiphol. Het is namelijk (nog) niet mogelijk om vanuit Antwerpen via Parijs Charles de Gaulle te reizen. Dit heeft er mee te maken dat Air France of Delta dit niet aanbieden vanuit Antwerpen via Parijs.

Zo reis je met Thalys tussen België en Nederland op een KLM ticket
Boeking bij Delta Air Lines. Foto: Delta

Om je reis vanuit Antwerpen station te starten boek je via bijvoorbeeld de website van KLM, Air France of een boekingswebsite zoals Momondo een reis vanuit Antwerpen. Er zijn verschillende vertrekmogelijkheden op één dag. Na de aankoop van je treinticket is het wachten tot je vertrek.

Zo reis je met Thalys tussen België en Nederland op een KLM ticket
Vanuit Antwerpen via Schiphol naar Griekenland. Foto: KLM

Op het station van Antwerpen dien je eerst je ticket op te halen. Zorg dat je zeker 30 minuten voor vertrek aanwezig bent om je tickets op te halen. Het is soms druk bij het ticketloket of ze zijn onderbezet. Het is natuurlijk niet fijn om te moeten haasten gedurende je reis, dus houdt daar rekening mee.

Zo reis je met Thalys tussen België en Nederland op een KLM ticket
Haal bij het loket op Antwerpen Centraal je ticket naar Schiphol op.

Bij het ticketloket moet je je paspoort en soms het boekingsnummer tonen. Hierna wordt je treinticket afgedrukt en kun je naar het juiste perron.

Zo reis je met Thalys tussen België en Nederland op een KLM ticket

Treinen in de richting Rotterdam, Amsterdam Airport Schiphol en Amsterdam vertrekken doorgaans vanaf perron 22. Treinen richting Brussel en Parijs vanaf perron 23. Vanaf de begane grond die je geheel met de lift, roltrap of trap naar beneden te gaan om het juiste perron te bereiken. Hierna is het wachten tot de trein arriveert. Goede reis!

Ophalen treinticket in Brussel

Reis je vanaf station Brussel Midi, dan zijn er ook een aantal mogelijke treinen die je kunt kiezen op een dag. De reis duurt iets meer dan 1 uur en 30 minuten alvorens te arriveren op Amsterdam Airport Schiphol.

Zo reis je met Thalys tussen België en Nederland op een KLM ticket

Er is een speciale incheckbalie om je ticket op te halen, genaamd ‘Air en Rail’.

Zo reis je met Thalys tussen België en Nederland op een KLM ticket

Hier kun je je bagage inchecken en deze is dan meteen ook doorgelabeld naar je eindbestemming als je via Parijs reist. Reis je via Amsterdam dan zal dit in de toekomst ook zo zijn. Nabij het station is ook TGV Lounge aanwezig. Voor Business Class- en SkyTeam Elite Plus leden is deze lounge kosteloos te gebruiken.

Deze diashow vereist JavaScript.

Reizen met Thalys

Reizen tussen Nederland en België met Thalys op een KLM ticket is dus eigenlijk heel eenvoudig en zeker ook comfortabel. Je haalt je ticket op en kunt hierna de trein in. Zo reis je met Thalys tussen België en Nederland op een KLM ticket

Je reist in 55 minuten vanaf Antwerpen naar Schiphol of 1 uur 30 minuten vanuit Brussel. Er zijn comfortabele stoelen die enige recline hebben. Er is bij elke stoel ook een stopcontact aanwezig. Er is in de Thalys een catering rijtuig aanwezig. Hier kun je dranken, snacks en maaltijden krijgen. In de trein is ook WiFi beschikbaar. Over het algemeen werkt dit prima.

Zo reis je met Thalys tussen België en Nederland op een KLM ticket

Deze diashow vereist JavaScript.

Op Amsterdam Airport Schiphol

Reis je vanaf Antwerpen dan zul je op dit moment je ruimbagage nog moeten inchecken bij de check-in. Regelmatig vraagt de incheckmedewerker om je treinticket te laten zien. Zorg er dus voor dat je deze niet weggooit en bewaard. Na check-in ga je langs de security en eventueel langs de paspoortcontrole.

Reis je vanuit Brussel Midi en heb je je bagage ingecheckt, dan kun je op Schiphol meteen door naar de security en eventueel paspoortcontrole.

Kom je vanuit je bestemming terug via Amsterdam, dan dien je eerste je bagage in te klaren. Hierna haal je bij het NS loket je treinticket op voor je terugreis naar Antwerpen of Brussel.

Beeldmateriaal: InsideFlyer – Marco

Reacties

 1. Frank zegt

  Mooi maar op dit moment zorgelijk aangeboden product. Ik heb eergisteren er een uur over gedaan om in te checken en door security te komen. Dit was zelfs met Privium pas. Het voorbeeld zoals hierboven omschreven met anderhalf uur overstaptijd was voor mij dan onmogelijk. Er werd aangegeven dat men niet voldoende personeel beschikbaar heeft.

  • Marco zegt

   Super vervelend natuurlijk! Alleen dat zijn uitzonderlijke situaties die gelukkig niet dagelijks voorkomen.
   Mocht je de vlucht toch missen, dan zal KLM je omboeken op de eerst volgende vlucht of voor een andere oplossing zorgen.

 2. tjappie zegt

  hoe zit het met de bewijsvoering van treinticket als je alleen handbagage hebt en al online hebt ingecheckt voor de KLM/AF vlucht vanaf Schiphol? Dan hoef je namelijk niet langs de check in. Maar hoe weten ze dan of je wel/niet de trein hebt genomen?
  Ik ben al vaker vanaf ZWE (Antwerpen CS) gereisd maar altijd met bagage en dan langs de check in. Maar zonder bagage nog niet….

  • Marco zegt

   Volgens mijn informatie zul je altijd je treinticket bij je moeten hebben. Anders kun je namelijk je vliegticket niet ophalen. Ongeacht of je met of zonder bagage reist.

   • Marco zegt

    Dag Truus,

    Jazeker. Deze route al meermaals uitgevoerd en bijna altijd gecontroleerd vanuit het treinpersoneel. Soms ga ik zelf actief op zoek op bijvoorbeeld het perron.
    Maar zij krijgen ook een melding dat je bijvoorbeeld instapt op de stations.

 3. Haiyun zegt

  Weet iemand ook hoe het andersom werkt? Dus vanaf Amsterdam naar Brussels. Kan ik de trainkaartje ophalen en dan er niet mee reizen? Of naar Rotterdam reizen en dan verder met NS?

  Waar vind de validatie/check-in van de Thalys eigenlijk plaats, ik heb er namelijk nooit mee gereisd.

  • Christian zegt

   Hoi Haiyun, als je het kaartje bij de NS International balie ophaalt voldoe je aan de eisen van het ticket. Je kunt ook in Rotterdam uitstappen inderdaad. Als je dan toch met de trein gaat laat dan voor de zekerheid je kaartje door de conducteur checken, dan zit je zeker goed.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *