KLM en Thalys breiden samenwerking uit2 min leestijd

thalys, Delta, samenwerking, Air+Rail

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

KLM en de hogesnelheidstrein Thalys breiden hun samenwerkingsverband verder uit. Binnenkort is het mogelijk om treintickets van Thalys te boeken op de website van KLM. Ook is het dan mogelijk om in te checken voor je vlucht met KLM op het station van Brussel-Zuid. Ook in 2019 werd de samenwerking tussen beide maatschappijen al uitgebreid.

KLM en Thalys breiden samenwerking verder uit

KLM werkt al een aantal jaar samen met hogesnelheidstrein Thalys. Het is namelijk al mogelijk om je reis in Brussel of Antwerpen met de trein te beginnen om vervolgens op Schiphol over te stappen op een vlucht met KLM. Ook is het omgekeerde mogelijk.

KLM toestellen geparkeerd op Amsterdam Airport Schiphol (Bron: KLM)
KLM werkt al een aantal jaar samen met Thalys. (bron: KLM)

Je kunt echter op dit moment nog niet inchecken op Brussel-Zuid. Dit kan momenteel namelijk alleen online. Bij Air France is dit echter al wel mogelijk. Air France heeft namelijk al een aantal jaar een samenwerking met de Franse spoorwegen. Naast de frequente treinverbinding met Thalys tussen Schiphol en Brussel vliegt KLM op dit moment vier keer per dag tussen beide luchthavens. Voor de uitbraak van de pandemie was dit zelfs vijf keer. Binnenkort gaan KLM en Thalys de samenwerking verder uit breiden. Vanaf 17 juli 2022 wordt het namelijk mogelijk om op station Brussel-Zuid in te checken voor je KLM-vlucht. Je hebt dan direct je vliegtickets en hoeft dus niet meer op Schiphol langs de incheckbalie om deze uit te laten printen.

thalys, brussel zuid
Vanaf 17 juli 2022 is het mogelijk om op station Brussel-Zuid in te checken voor je vluchten met KLM. (Foto: InsideFlyer – Goffe de Boer)

Indien je met ruimbagage reist zul je deze echter nog wel bij de balie op Schiphol moeten afgeven. Maar wellicht is dit in de toekomst ook niet meer nodig aangezien dit een grote wens is van KLM. KLM blijft voorlopig vier ker per dag vliegen tussen beide hoofdsteden. Aangezien het aantal AIR+RAIL-passagiers de laatste jaren steeds meer toeneemt is er volgens de maatschappij geen vijfde dagelijkse vlucht meer nodig. Op dit moment maakt bijna 25% van de passagiers gebruik van de AIR+RAIL-verbindingen.

Stap in de goede richting

KLM geeft aan aan voorstander te zijn om de trein voor korte afstanden te gebruiken. Dit is namelijk veel milieuvriendelijker dan het vliegtuig. De maatschappij wil daarom kijken wat er in de toekomst gedaan kan worden om nog nauwer samen te werken. Het verdiepen van de samenwerking met Thalys op het traject tussen Brussel en Schiphol is volgens een woordvoerder van de maatschappij een stap in de goede richting. Tickets met Thalys kun je trouwens ook boeken bij NS International.

Uitgelichte afbeelding: InsideFlyer – Goffe de Boer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *