Vanaf nu permanent EQM’s op awards bij Delta SkyMiles2 min leestijd

Delta Airbus A350 (Bron: Delta)

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Vanaf nu is het permanent mogelijk om Elite Qualifying Miles (EQM’s) te verdienen op award tickets bij Delta. Vorig jaar was het bij Delta SkyMiles ook al tijdelijk mogelijk om EQM’s te verdienen op awards. Toen maakte het programma het verdienen van elite status tijdelijk makkelijker.

Nu permanent EQM’s op Delta awards

Vanaf nu is het dus permanent mogelijk om EQM’s te verdienen op awards bij Delta waardoor het verdienen van elite status een stukje makkelijker wordt. De wijziging ging in op 31 maart 2022 en geldt alleen op award tickets van Delta met een DL-vluchtnummer.

Delta EQM's awards
Sinds 31 maart 2022 is het permanent mogelijk om EQM’s te verdienen op Delta award tickets. (Bron: Delta)

Dit geldt dus niet bij partner awards. Als je bijvoorbeeld een KLM award ticket boekt en deze laat bijschrijven bij Delta SkyMiles krijg je dus geen EQM’s bijgeschreven. Dit geldt namelijk alleen op award vluchten met Delta Air Lines. SkyMiles leden die dus veel met Delta vliegen en dan ook nog eens award vluchten met Delta boeken zullen dus sneller een hogere status behalen binnen SkyMiles.

Geen limiet meer van 75.000 award miles

Naast het verdienen van EQM’s op award tickets schaft Delta ook de limiet af van het verdienen van 75.000 award miles op een betaald ticket. Alhoewel het in de meeste gevallen erg onwaarschijnlijk is dat je hier boven komt is het een vooruitgang van het SkyMiles programma. Op dure tickets ga je dus meer miles verdienen.

Delta EQM's awards
Ook geldt er geen limiet meer van het verdienen van 75.000 award miles op één ticket (bron: Delta)

De positieve veranderingen zijn volgens CEO Dwight James een stap in een betere toekomst van SkyMiles. “Vluchten maken in een frequent flyer programma moet altijd lonen, ook al is het op award tickets. Met deze wijzigingen onderscheidt Delta SkyMiles zich van de concurrentie en maakt daarbij een stap in een betere toekomst”, aldus de CEO. Meer informatie over de veranderingen kun je lezen op de website van Delta.

Conclusie

Sinds 31 maart 2022 is het ook mogelijk om Elite Qualifying Miles (EQM’s) te verdienen op award tickets. Ook geldt er geen limiet meer voor het verdienen van award miles op betaalde tickets. Het is nu namelijk mogelijk om boven 75.000 miles te verdienen op een ticket. SkyMiles leden zullen zeker blij zijn met deze vooruitgang, zeker degenen die veel of alleen maar met Delta vliegen. Het is voor het eerst in jaren dat SkyMiles weer met iets positiefs komt. Het programma is nu niet bepaald interessant wat de waarde van miles betreft. Het is nu afwachten hoe andere frequent flyer programma’s hierop gaan reageren. Wie weet volgen American AAdvangtage, United MileagePlus of zelfs Flying Blue dezelfde trend.

Uitgelichte afbeelding: Delta

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *