In 2023 weer standaard kwalificatievereisten bij Hilton Honors2 min leestijd

executive lounge, hilton bali resort

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Na een paar jaar verlaagde eisen voor het behalen van elitestatus, gaat Hilton Honors in 2023 weer terug naar de standaard kwalificatievereisten. Eerder maakten we ook al bekend dat je nog t/m 31 december 2022 dubbele elitenachten spaart bij Hilton Honors.

Hilton Honors kwalificatievereisten 2023

Nu er weer meer gereisd kan worden zijn ook de hotels weer meer in trek. Hierdoor hebben leden nu weer de kans om elitestatus te behalen volgens de standaard kwalificatievereisten. Dit was echter de afgelopen 2-3 jaar niet het geval. Om ervoor te zorgen dat leden hun elitestatus niet zouden verliezen heeft Hilton Honors gedurende deze jaren lagere veertien aangehouden. Aan het begin van de pandemie verlengde het programma al de geldigheid van elitestatus. Vervolgens reduceerde Hilton Honors ook nog eens de vereisten voor meerdere jaren.

Hilton Rotterdam Executive Lounge
Hilton Honors was tijdens corona erg coulant reduceerde meerdere malen de kwalificatievereisten. (Foto: InsideFlyer – Goffe de Boer)

De laatste versoepeling loopt op 31 december dit jaar af. Tot dan heb je namelijk nog de kans om dubbele elitenachten te behalen. Je verdient op deze manier niet alleen sneller status om ook nog volgend jaar langer van je status te genieten, ook mag je deze dubbele elitenachten meenemen naar volgend jaar. Het gaat hier namelijk om de zogeheten rollover nachten. Voor 2022 gelden de volgende kwalificatievereisten:

  • Silver: 7 nachten, 3 verblijven of 17.500 base points
  • Gold: 28 nachten, 14 verblijven of 52.500 base points
  • Diamond: 42 nachten: 21 verblijven of 84.000 base points
Hilton Vienna Danube Waterfront
Het behouden van Hilton Honors Diamond was de afgelopen 2 jaar wel heel gemakkelijk. (Foto: InsideFlyer – Goffe de Boer)

Behaal je dit jaar in totaal bijvoorbeeld 52 nachten, dan mag je 10 van deze nachten meenemen naar volgend jaar. Hierdoor hoef je in 2023 minder nachten te verdienen om elitestatus binnen te halen. En die zul je dan ook best wel eens goed kunnen gebruiken aangezien de standaard eisen om elitestatus flink hoger liggen. Deze zien er als volgt uit:

  • Silver: 10 nachten, 4 verblijven of 25.000 base points
  • Gold: 40 nachten, 20 verblijven of 75.000 base points
  • Diamond: 60 nachten: 30 verblijven of 120.000 base points

Weer terug naar standaard beleid

Ook voor alle andere voordelen binnen Hilton Honors geldt vanaf 1 januari 2023 weer het standaard beleid. Vorig jaar maakte Hilton Honors nog bekend dat punten van alle leden minstens geldig zijn t/m 31 december 2022. Deze datum is inmiddels niet verschoven. Vanaf dan vervallen punten weer als je na 24 maanden geen activiteit meer hebt op je account. Vanaf volgend jaar gelden dus ook weer de standaardregels voor het verdienen van milestone rewards. En als je iemand elitestatus cadeau wilt doen zul je volgend jaar ook weer het standaard aantal nachten moeten doorbrengen. Voor Gold is dit 60 en voor Diamond is dit 100 nachten in een kalenderjaar.

Uitgelichte afbeelding: InsideFlyer – Goffe de Boer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *