Asiana weer met Airbus A380 naar Europa2 min leestijd

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

De Zuid-Koreaanse luchtvaartmaatschappij Asiana heeft laten weten komende zomer weer een aantal keer met de A380 te vliegen naar Europa. Ruim een jaar geleden besloot Asiana om de A380 na corona weer in te zetten.

Asiana weer met A380 naar Europa

Van 12 juli t/m 16 augustus 2023 zal Asiana volgens aeroroutes.com na drie jaar voor het eerst weer met een Airbus A380 naar Europa vliegen. In deze periode vliegt de Zuid-Koreaanse maatschappij namelijk drie keer per week met dit toestel tussen Seoul en Frankfurt. Op de overige vluchten van deze route blijft Asiana actief met de Airbus A350. De maatschappij wil de A380 inzetten voor extra capaciteit in het hoogseizoen. De A380 is een steeds minder voorkomend toestel aan het worden. Aanvankelijk had Asiana in totaal 6 toestellen van dit type. Op dit moment zet de maatschappij er echter maar drie in.

Korean Air groeit door overname concurrent Asiana
Asiana gaat in de zomer weer met de Airbus A380 vliegen op Frankfurt (bron: Asiana)

Ook deze drie toestellen zullen de komende jaren de vloot verlaten. Asiana gaat namelijk volgend jaar fuseren met Korean Air. Al is deze fusie al wel vertraagd. De CEO van Korean Air heeft laten weten binnen vijf jaar af te willen zijn van alle Airbus A380 toestellen.

Airbus A380 van Asiana

De A380 van Asiana beschikt in totaal over 495 zitplaatsen, waarvan 417 in economy en 78 in business class. 12 van deze business class zitplaatsen werden voorheen verkocht als first class. De business class stoelen zijn opgesteld in een 1-2-2 staggered configuratie. De economy class bestaat op het benedendek uit een 3-4-3 configuratie terwijl dit op het bovendek een 2-4-2 configuratie is. Er is geen premium economy aanwezig op deze toestellen. Asiana vliegt niet op Amsterdam maar heeft wel samenwerkingsverbanden met maatschappijen die wel op Amsterdam vliegen zoals Lufthansa.

Uitgelichte afbeelding: Asiana

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *