Air Belgium heeft ontkent dat einde bedrijf nabij is2 min leestijd

Air Belgium, A330neo

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Air Belgium heeft afgelopen vrijdag aan Persbureau Belga ontkend dat het einde van het bedrijf in zicht is. Afgelopen weken kwamen al verschillende berichten naar buiten dat de maatschappij het financieel erg zwaar heeft. Zo schreven we vorige week al dat Air Belgium stopt met de routes naar het Caraïbisch Gebied.

Air Belgium ontkent einde bedrijf

Verschillende media hebben de afgelopen weken laten weten dat de toekomst van Air Belgium er niet bepaald goed uitziet. Daar denk de maatschappij zelf echter heel anders over. CEO van Air Belgium Niky Terzakis laat zelfs weten dat de maatschappij de komende jaren grootste plannen heeft. Hij geeft ook toe dat de media al vijf jaar lang berichtgeving doen dat het bedrijf bijna failliet zou zijn. Vorig week werd door de media bekendgemaakt dat Air Belgium snel 10 miljard euro nodig heeft om de komende periode te kunnen overbruggen. Terzakis laat nu weten dat dit helemaal niet nodig is om te overleven maar om juist te investeren in de verre toekomst.

Air Belgium
Air Belgium ontkent dat einde bedrijf bijna nabij is. (bron: Air Belgium)

Wegens de afnemende vraag naar vliegtickets vanwege de energiecrisis heeft Air Belgium naar eigen zeggen besloten te moeten stoppen met het aanbood naar het Caraïbisch Gebied. Nu laat Terzakis weten in de toekomst nieuwe routes te willen openen. Een paar maanden geleden opende de maatschappij nog een nieuwe route naar Zuid-Afrika. Om te werken aan de toekomst zijn er volgens Air Belgium wel grote investeringen nodig. Op dit moment is het bedrijf in gesprek met de grootste aandeelhouders. Dit zijn de Chinese Hongyuan Group die 49% van de aandelen van de maatschappij bezit. De rest van de aandelen zijn in handen van twee Waalse overheidsinstellingen en een Belgische federale participatiemaatschappij.

Uitgelichte afbeelding: Air Belgium

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *