Lufthansa weer met Boeing 747 naar Mallorca2 min leestijd

Boeing 747-800 van Lufthansa (Bron: Lufthansa)

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Lufthansa gaat in april dit jaar weer vliegen met de Boeing 747 tussen Duitsland en het Spaanse Palma de Mallorca. Dit toestel werd eerder ook al ingezet tussen beide landen.

Lufthansa met Boeing 747 naar Mallorca

Aangezien de temperaturen op Mallorca vanaf april weer gaan stijgen reizen meer Duitsers naar het Spaanse eiland om vakantie te vieren. Om de grote stroom passagiers aan te kunnen zet Lufthansa net als voorgaande jaren weer een Boeing 747 in op de route tussen Frankfurt en Palma de Mallorca. Normaliter zet de maatschappij namelijk een Airbus A321 in op deze dagelijkse vlucht. Door de toenemende vraag naar boekingen heeft Lufthansa daarom besloten om een groot toestel in te zetten op deze route.

Boeing 747-400 van Lufthansa op de luchthaven van Frankfurt (Bron: Lufthansa)
Boeing 747-400 van Lufthansa op de luchthaven van Frankfurt (Bron: Lufthansa)

Het toestel biedt plaats aan in totaal 364 passagiers, waarvan 8 in first class, 80 in business class, 32 in premium economy en 244 in economy. Dat is 77% meer capaciteit vergeleken de Airbus A321. Business class passagiers krijgen dus een flinke upgrade met dit toestel. Tijdens de vlucht is ook het inflight entertainment beschikbaar voor passagiers. De Boeing 747 zal in april elke zondag rond lunchtijd vanuit Frankfurt vliegen om in de middag aan te komen op Palma de Mallorca. Vanaf daar vliegt het toestel direct terug om in de avond weer aan te komen op Frankfurt.

Laatste kans

Het is niet de eerste keer dat de Duitse maatschappij met een wide-body toestel naar Mallorca vliegt. In het verleden zette Lufthansa op deze route namelijk ook al Airbus A340 toestellen in. Het is nu hoogstwaarschijnlijk wel de laatste kans om met een Boeing 747 binnen Europa te vliegen. Lufthansa is op dit moment namelijk nog de enige Europese maatschappij die met dit type toestel vliegt. Al helemaal bijzonder is dat de Boeing 747 nu op een route binnen Europa wordt ingezet.

Uitgelichte afbeelding: Lufthansa

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *