Meer Nederlandse reizigers kozen in juli voor Brussels Airport2 min leestijd

Brussels Airport

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Het aantal Nederlandse reizigers dat vanuit Brussels Airport vertrok lag in juli 2022 veel hoger dan normaliter het geval is. Dit heeft ongetwijfeld te maken met de huidige situatie op Schiphol en uitval van vluchten. Zo schrapte Transavia deze zomer al minstens 240 vluchten vanaf Schiphol.

Meer Nederlanders vanaf Brussels Airport

Brussels Airport had in juli dit jaar te maken met een recordaantal van passagiers sinds de uitbraak van de coronacrises. In deze maand maakten ruim 2,2 miljoen passagiers gebruik van de Belgische luchthaven. De luchthaven nam voor de zomer al vele maatregelen om de drukte aan te kunnen. Zo werd er o.a. meer personeel geworven doormiddel van zogeheten jobcafés. Ook werd er gebruikgemaakt van grotere toestellen en lag de bezettingsgraad per toestel hoger dan voorgaande maanden. Het aantal Nederlandse reizigers dat vertrok vanuit Brussels Airport lag in juli hoger dan normaliter het geval is.

Brussels Airport
Meer Nederlandse reizigers kozen in juli 2022 voor Brussels Airport. (bron: InsideFlyer – Goffe de Boer)

Alhoewel KLM geen vluchten aanbied vanuit Brussels Airport kun je wel met o.a. EasyJet, Ryanair en Brussels Airlines naar vele populaire zonbestemmingen binnen Europa vliegen. Daarnaast merkte ook Sunweb al een grote stijging in vertrekkende reizigers vanuit Brussels Airport. Naast de verplaatsingen van vluchten naar Brussels Airport maakten Nederlandse reisorganisaties ook gebruik van andere regionale luchthavens binnen Nederland. Tui besloot zelfs om een deel van haar vluchten over te plaatsen naar het Belgische Luik.

Bereikbaarheid Brussels Airport

Brussels Airport bereik je gemakkelijk vanuit Nederland met zowel de auto als de trein. Vooral vanuit Zuid-Nederland is het niet ver rijden naar de Belgische luchthaven. Daarnaast rijdt er vanuit Amsterdam Centraal, Schiphol, Rotterdam Centraal en Breda elk uur een trein waardoor je rechtstreeks op de luchthaven kunt uitstappen. De reistijd bedraag tussen de 1,5 en 2,5 uur. Tickets boek je snel en eenvoudig op NS International.

Uitgelichte afbeelding: InsideFlyer – Goffe de Boer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *