Transavia pleegt groot onderhoud aan de vloot2 min leestijd

Je complete vakantie boek je voortaan bij Transavia Holidays

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Ook Transavia wordt flink geraakt door de Coronacrisis. Door alle inreisbeperkingen is het leisure verkeer flink afgenomen. Er mag dan misschien weinig vliegverkeer bij Transavia zijn, maar het onderhoud aan de vloot gaat natuurlijk gewoon door. Deze maand ondergaan de toestellen van de Nederlandse low cost carrier een groot aantal controles en reparaties.

Groot onderhoud

Vliegtuigen in de commerciële luchtvaart hebben natuurlijk regelmatig onderhoud nodig. Als er onregelmatigheden zijn voor, tijdens of na de vlucht dat wordt hier een rapport van opgemaakt waar de engineers mee aan de slag gaan. Zo komt het bijvoorbeeld wel eens voor dat er iets in de motor vast komt te zitten tijdens de vlucht (vaak vogels). Of dat de wielen van het landingsgestel een check nodig hebben. KLM heeft zelfs een eigen divisie genaamd Engineering & Maintenance die zich in het onderhoud van vliegtuigen heeft gespecialiseerd.

De vliegtuigen van Transavia krijgen elke twee jaar een uitgebreide inspectie. Deze inspectie noemt men ook wel de ‘C-check of Heavy maintenance’. Het groot onderhoud is natuurlijk veel uitgebreider dan klein periodiek onderhoud. Normaal worden er bijvoorbeeld zo’n 60 controles gedaan. Nu zijn dat er wel 400. Bij het groot onderhoud krijgen onder andere de systemen een veel diepgaandere controle. Transavia maakt overigens van de nood een deugd. Cabinepersoneel dat nu niet kan vliegen helpt de technische staff met het schoonmaken van de toestellen.

De airline vliegt met een vloot van Boeing 737-700 en -800 toestellen. Volgens de website Airfleets is de gemiddelde leeftijd van een Boeing bij Transavia op dit moment iets meer dan 11 jaar.

Bestemmingen

Het aantal bestemmingen dat Transavia op dit moment aanbiedt is zeer beperkt. Logisch, want niemand stapt op dit moment voor zijn of haar plezier het vliegtuig in. Al was het maar om de vele inreisverboden die op dit moment van kracht zijn. Transavia vliegt op het moment vanuit Amsterdam Airport Schiphol, Rotterdam / The Hague Airport en Eindhoven Airport. De meeste vluchten gaan naar Zuid-Europa en een enkele richting Noord-Afrika. Een actueel overzicht van de bestemmingen vind je op de website van de maatschappij zelf. Als de luchtvaart weer wat meer bestemmingen kan aanbieden is Transavia na het onderhoud van de vloot er in ieder geval helemaal klaar voor.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *