Vliegverbod voor VK, Zuid-Afrika en Zuid-Amerika

KLM Cityhopper Embraer E175

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Vanaf zaterdag 23 januari geldt er een vliegverbod van en naar het Verenigd Koninkrijk, Zuid-Afrika en Zuid-Amerika. Dit verbod geldt totdat het kabinet een verplichte quarantaine voor reizigers uit deze risicolanden kan invoeren. Eerder kwam het kabinet al met strengere regels voor reizigers uit het Verenigd Koninkrijk en Zuid-Afrika. Naast een vliegverbod van en naar deze landen, komt daar nu dus heel Zuid-Amerika bij waaronder Argentinië, Bolivia, Chili, Colombia, Ecuador, Frans-Guyana, Guyana, Panama, Paraguay, Peru, Suriname, Uruguay en Venezuela.

Vanaf zaterdag geldt er een vliegverbod van en naar Zuid-Amerika. (bron: theculturetrip.com)

Vliegverbod risicogebieden

In het Verenigd Koninkrijk, Zuid-Afrika en Brazilië zijn de laatste maanden besmettelijkere varianten van het coronavirus ontstaan. Met een verbod op vluchten van en naar deze landen wil het kabinet proberen om deze mutaties in Nederland zoveel mogelijk te voorkomen. Voor het Verenigd Koninkrijk komt er wellicht ook een verbod op reizen per boot en trein. Op dit moment is een PCR-test van maximaal 72 uur voor vertrek verplicht. Nu wil het kabinet naast deze al verplichte PCR-test ook nog een sneltest vlak voor vertrek verplichten. Deze verplichte sneltest geldt momenteel al voor het Verenigd Koninkrijk en Zuid-Afrika.

Embraer toestel van BA Cityflyer op de luchthaven van Londen City (Bron: Stuart Bailey voor British Airways)
Vanaf zaterdag geldt er opnieuw een vliegverbod van en naar het VK. (Bron: Stuart Bailey voor British Airways)

Daarnaast werkt het kabinet nu dus aan verplichte quarantaine van tien dagen van reizigers uit deze risicolanden. Echter kan dit nog wel even duren, aangezien hier nieuwe wetgeving voor nodig is. In december gold er al een vliegverbod voor vluchten vanuit het Verenigd Koninkrijk en Zuid-Afrika. Vrachtvluchten waren toen wel toegestaan, maar nu niet meer. In een aantal gevallen zijn wel repatriëringsvluchten mogelijk voor bijvoorbeeld topsporters en journalisten. Het vliegverbod is onderdeel van een nieuw pakket aan maatregelen die minister-president Mark Rutte eerder vandaag heeft bekendgemaakt.

Uitgelichte afbeelding: KLM

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *