Negatieve coronatest noodzakelijk voor reis naar Nederland

Negatieve coronatest noodzakelijk voor reis naar Nederland

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Om de coronabesmettingen in Nederland een halt toe te roepen, trekt de Nederlandse overheid alles uit de kast. Van het sluiten van niet-noodzakelijke winkels tot aan kappers en sportclubs. Onder andere vanwege de uitbraak van mutaties van het coronavirus heeft de Nederlandse overheid vergaande maatregelen genomen. Binnenkort moeten alle reizigers, reizend naar Nederland, en vertrekkend vanuit een hoog-risico gebied, een negatieve coronatest kunnen overhandigen.

Reisadvies

Het kabinet heeft al meermaals aangegeven dat men niet-noodzakelijke reizen moet uitstellen. Alleen reizen die noodzakelijk zijn en niet uitgesteld kunnen worden, mogen volgens Rutte doorgaan. Vakanties in het buitenland vallen niet onder noodzakelijke reizen, aldus het kabinet.

Wereldwijd geldt nu een negatief reisadvies. Op de website Nederland Wereldwijd kun je alle geldende reisadviezen lezen, ook als ze in de toekomst zouden veranderen.Negatieve coronatest noodzakelijk voor reis naar Nederland

Coronatest

Vanaf 29 december 00.01u moeten alle reizigers vanuit een hoog-risico gebied, reizend naar Nederland, in het bezit zijn van een negatieve coronatest-uitslag. Ben je niet in het bezit van zo’n uitslag, dan kun je niet aan boord van het vliegtuig of boot richting Nederland. Je moet ook een negatieve testuitslag overhandigen als je op doorreis bent via Nederland.

De negatieve coronatest-uitslag geldt vanaf 29 december 00.01u voor:

  • Nederlandse reizigers,
  • Reizigers binnen en buiten de EU en Schengenlanden.

De negatieve coronatest moet ook aan een aantal voorwaarden voldoen:

  • De test moet in het Nederlands, Spaans, Duits, Frans of Engels zijn.
  • Het moet een PCR test zijn die controleert op de aanwezigheid van Sars-Cov-2/COVID-19. Andere testen en sneltesten zijn niet geldig.
  • De uitslag van de test moet negatief zijn.
  • De voor- en achternaam op de test moeten overeenkomen met de namen op het paspoort.
  • De test is maximaal 72 uur bij aankomst in Nederland. De tijd van afname moet duidelijk op de test vermeld staan.
  • Tevens staan de gegevens van het laboratorium of instituut vermeld op de test, die de test afnamen.

Negatieve coronatest noodzakelijk voor reis naar Nederland

Uitzonderingen

Volgens de Rijksoverheid zijn er ook een aantal uitzonderingen. Zo hoeven reizigers uit veilige landen geen negatieve coronatest-uitslag te overhandigen. Deze lijst met veilige landen kan natuurlijk veranderen, maar is hier te vinden. Verder hoeven reizigers onder de 13 jaar niet in het bezit te zijn van de test. Meer informatie over wel of geen negatieve coronatest-uitslag kun je vinden op deze website van de Rijksoverheid.

Vanaf 23 december 00.00u geldt voor reizigers afkomstig uit het Verenigd-Koninkrijk of Zuid-Afrika al andere maatregelen. Zij moeten zowel in het bezit zijn van een negatieve coronatest-uitslag en ook een negatieve test verklaring. Deze verklaring is hier te downloaden. Alles over de negatieve test en verklaring voor reizigers vanuit het Verenigd-Koninkrijk of Zuid-Afrika lees je hier.

Beeldmateriaal: Rijksoverheid & KLM, Bron: Rijksoverheid

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *