Qantas en Japan Airlines willen joint venture

De Boeing 747s zullen worden vervangen door Boeing 787 Dreamliners (Bron: Qantas)

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

De luchtvaartmaatschappijen Qantas en Japan Airlines hebben plannen om samen een joint venture aan te gaan. Joint ventures komen en gaan. Eerder deze week schreven we al over het einde van de joint venture tussen Air France-KLM en Kenya Airways.

Joint venture plannen Qantas en Japan Airlines

Het Australische Qantas en Japan Airlines (JAL) hebben plannen bekendgemaakt om een joint venture te starten. Beide maatschappijen zitten in de Oneworld alliantie en werkten dus al samen op het gebied van codeshare vluchten. De maatschappijen willen inzitten op vluchten tussen Japan, Australië en Nieuw-Zeeland en zo de concurrentie aangaan met All Nippon Airways (ANA) en Virgin Australia. Daarnaast is Japan ook een populaire reisbestemming voor Australiërs. Het is de bedoeling dat de joint venture in juli 2021 van start gaat. Al is nog wel goedkeuring van de Australische regering nodig.

Japan Airlines, joint venture
Japan is een populaire reisbestemming voor Australiërs (foto: eigen werk)

Qantas geeft aan dat de joint venture erg belangrijk is om zo het vliegverkeer sneller op gang te krijgen. Daarnaast geven beide maatschappijen aan nieuwe routes te willen starten tussen beide landen. Om welke routes het precies gaat is nog onbekend. Wel is bekend dat de maatschappijen zich extra gaan richten op de routes Melbourne/Tokyo en Brisbane/Tokyo. Ook zou het aantal codeshare vluchten worden uitgebreid.

Een joint venture betekent vaak ook een nauwere samenwerking op het gebied van frequent flyer programma’s. Beide maatschappijen geven aan dat er meer mogelijkheden komen voor upgrades. Daarnaast komt er meer award space vrij in business class.

Uitgelichte afbeelding: Qantas

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *