Einde joint venture Air France-KLM en Kenya Airways2 min leestijd

Nieuwe samenwerking tussen Kenya Airways & British Airways

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Er komt volgend jaar definitief een einde aan de joint venture tussen Air France-KLM en Kenya Airways. Eerder dit jaar beëindigden de maatschappijen al de joint venture voor vluchten in 2020. De samenwerking tussen de Nederlandse nationale airline en Kenya Airways gaat lang terug. Al sinds 1995 werken beide maatschappijen samen. In 1997 werd begonnen aan een joint venture tussen Amsterdam en Nairobi, die in 2008 werd uitgebreid met Parijs.  Nu hebben de maatschappijen een akkoord bereikt waarbij er voorgoed een einde komt aan de intensieve samenwerking.

Einde joint venture Air France-KLM en Kenya Airways

De joint venture tussen Air France-KLM en Kenya Airways zal per september 2021 officieel worden beëindigd. Vooral Kenya Airways heeft het door uitbraak van de epidemie al een tijdje erg zwaar. De Afrikaanse maatschappij zal wel vluchten blijven uitvoeren naar Europese steden en zal ook de codeshare overeenkomst met Air France-KLM blijven voortzetten. Afgezien van Amsterdam en Parijs vliegt de maatschappij ook op Londen en Rome. Met het beëindigen van de joint venture heeft de maatschappij nu wel meer vrijheid om ook meer samen te werken met andere Europese maatschappijen, zoals Alitalia, British Airways, Lufthansa en SWISS.

Kenya Airways joint venture
Kenya Airways beëindigt per september 2021 de joint venture met Air France-KLM.

Mr Allan Kilavuka, de CEO van Kenya Airways laat weten dat met de beëindiging van de joint venture er nu andere opties openliggen om van de epidemie te herstellen. Kenya Airways is net als Air France en KLM lid van de SkyTeam alliantie. De maatschappij werkt daarnaast ook samen met Air France-KLM op het gebied van frequent flyer programma’s. Beide maatschappijen maken namelijk gebruik van Flying Blue en daar zal voorlopig geen verandering in komen. Kenya Airways is één van de belangrijkste maatschappijen van Afrika. De maatschappij vliegt naar 53 bestemmingen wereldwijd waarvan er 43 in Afrika liggen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *