Sneller naar hogere ALL Accor status in 20214 min leestijd

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Welke status had je bij elkaar gespaard in 2019 bij ALL Accor? Hoogstwaarschijnlijk is het je het afgelopen jaar niet gelukt om aan de verplichte statuspunten of nachten te komen. Desalniettemin heeft het loyaliteitsprogramma ALL deze status verlengd tot eind 2021. Je start in januari 2021 dus met dezelfde status als je geëindigd bent in 2019. Om reizigers in 2021 weer bij een van de hotels van Accor te verwelkomen, beloond ALL haar reizigers goed. In 2021 is het gemakkelijker om een status te behalen, of zelfs een hogere status te behalen.

ALL Accor

Sneller naar hogere ALL Accor status in 2021Het had ook een mooi jaar voor het loyaliteitsprogramma ALL moeten worden. In 2019 werd namelijk het vernieuwde programma gelanceerd. Eind 2019 ging het programma live en begin dit jaar werden nog verschillende onderdelen toegevoegd.  Zo werd vanaf januari de nieuwe Diamond-status toegevoegd. Bij deze status ontvang je bijvoorbeeld gratis ontbijt of dining & spa rewards, waarover je hier mee kunt lezen. Helaas hebben veel reizigers niet van de voordelen van het loyaliteitsprogramma kunnen genieten door de uitbraak van het coronavirus. Veel reizen gingen niet door en het was haast onmogelijk om voldoende statuspunten of nachten bij elkaar te sparen om je status te behouden of verhogen. Het programma speelde op het slechte jaar in door de statussen van alle leden te verlengen. Dit natuurlijk in de hoop dat er in 2021 weer veel gereisd kan worden en reizigers weer loyaal zullen zijn aan het merk.

Goede start

Sneller naar hogere ALL Accor status in 2021Leden van het ALL-loyaliteitsprogramma hebben onlangs een mail ontvangen over hun status van 2021 (of gaan deze nog ontvangen). In het bericht wordt gesproken over de huidige status en gespaarde statuspunten en nachten in 2020. Je status zal automatisch een jaar langer geldig zijn. Ben je nu dus Silver, dan dus ook in 2021. Hetzelfde geldt voor alle andere statussen in het programma.

Om je alvast een mooie voorsprong te geven in 2021, neem je de gespaarde statuspunten en nachten van 2020 mee naar volgend jaar. Althans, de punten en nachten die gespaard zijn tussen 1 juli en 31 december 2020.

Beloning

En dan is het hopelijk weer mogelijk om weer te reizen in 2021. Wellicht nog niet zoals je gewend was, maar meer dan het afgelopen jaar. Om de loyale en nieuwe klanten te belonen, krijg je van ALL Accor dubbele statuspunten en statusnachten. Een heel jaar lang. Voor de nieuwe klanten is het natuurlijk wel belangrijk dat je lid wordt van het ALL Accor programma.

Als lid spaar je in 2021 dus nog sneller een status of zelfs een hogere status. Met 15 overnachtingen behaal je de benodigde 30 statusnachten om bijvoorbeeld je Gold-status te behouden. Ook het aantal statuspunten spaart dus sneller. In het onderstaande overzicht zie je hoeveel statusnachten je nodig hebt om van een status naar een hogere status in 2021 te gaan.

Statusnachten nodig voor hogere status In de normale situatie. In 2021
Status 2020
Classic -> Silver 10 5
Silver -> Gold 30 15
Gold -> Platinum 60 30

Ook het aantal statuspunten sparen gaat dus sneller. In het onderstaande schema zie je hoeveel statuspunten je nodig hebt.

Statuspunten nodig voor hogere status In de normale situatie. In 2021
Status 2020
Classic -> Silver 2.000 1.000
Silver -> Gold 7.000 3.500
Gold -> Platinum 14.000 7.000
Platinum -> Diamond 26.000 13.000

Statuspunten zijn gebaseerd op je uitgaven bij het hotel. Voor elke €10,- krijg je een aantal statuspunten. Bij de meeste hotels zijn dat 25 statuspunten per uitgegeven €10,-. Echter bij Ibis, Ibis Styles en Mama Shelter zijn dat 12,5 statuspunten per €10,-. Bij Mantra, Peppers, BreakFree, Art Series en Adagio (niet Adagio Acces) krijg je 10 statuspunten per €10,-. Bij Adagio Acces, JO&JOE en Greet krijg je 5 statuspunten per €10,-. Meer informatie over statuspunten, statusnachten en rewardspunten kun je hier lezen. De dubbele statuspunten en statusnachten kunnen bij elk hotel gespaard worden waar dat normaliter ook het geval is.

Conclusie

De hotels die aangesloten zijn bij ALL Accor zullen niet het beste jaar gedraaid hebben. Wereldwijd zijn vele hotels gesloten geweest of nog steeds gesloten. Hotels moesten aan allerlei maatregelen voldoen, zoals natuurlijk de lokaal geldende maatregelen maar ook om het ALLSAFE label te ontvangen. De hotels zijn natuurlijk afhankelijk van de reizigers, zowel lokale reizigers als internationale reizigers. Als het gemakkelijker is om van verschillende voordelen te kunnen genieten, dan zijn reizigers sneller geneigd iets daarvoor te moeten doen; een overnachting boeken dus. ALL Accor hoopt met deze beloning weer veel reizigers te mogen ontvangen en 2021 een succesvol jaar te maken. De beloning zorgt er voor reizigers voor dat zij gemakkelijke hun status behouden in 2021 of in 2022 zelfs een hogere status krijgen bij het programma van ALL Accor. Heb jij je eerste verblijven al geboekt?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *