Accor heeft ALLSAFE label bijna wereldwijd uitgerold

Review: Hotel Novotel Amsterdam Schiphol Airport

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Het zit er nog helemaal niet in, wereldwijd reizen, dit natuurlijk nog steeds vanwege de wereldwijde COVID-19 uitbraak. Toch doet onder andere de hotelketen Accor er alles aan om een verblijf in haar hotels waar ook ter wereld zo veilig mogelijk te maken. Met het ALLSAFE label wil Accor aan haar gasten laten zien dat hotels wereldwijd veilig genoeg zijn om te verblijven. Het uitrollen naar alle hotels wereldwijd kost wat tijd, maar is bijna voltooid.

ALLSAFE

De Accor Group heeft samen met Bureau Veritas het ALLSAFE Cleanliness & Prevention Labelontwikkeld. Dit label moet ervoor zorgen dat hotels zich houden aan de nieuwste standaarden op het gebied van onder andere basis hygiëne bij gasten, maar ook op de kamers en het restaurant in een hotel. Het ALLSAFE label bevat de volgende opgestelde regels:

  • Gasten krijgen handgel, doekjes en maskers.
  • Als je vanaf juli in een van de hotels verblijft, en je vermoedt dat je besmet bent. Dan kun je contact opnemen via ALL Accor met een dokter.
  • Extra schoonmaak in ruimtes waar veel mensen passeren. Hier komen ook dispensers voor handgel te staan.
  • Extra maatregelen bij het schoonmaken van kamers.
  • Social distancing in gemeenschappelijke ruimtes.
  • Vernieuwde regels met betrekking tot eten en drinken.
  • Gratis roomservice wanneer het hotelrestaurant gesloten is.
  • Contactloos inchecken, uitchecken en betalingen verrichten, wanneer mogelijk.
  • Werknemers krijgen speciale trainingen om aan de nieuwe standaard te voldoen.
AccorHotels opent vele luxe hotels in 2020
Adagio London Stratford (Bron: Accor)

Uitrol ALLSAFE label

Om reizigers een zo’n veilig mogelijk verblijf te bieden, moeten alle hotels binnen de Accor Group het ALLSAFE label wereldwijd dragen. Sinds de uitbraak van het coronavirus doet de Accor Group hier alles aan dit zo snel mogelijk voor elkaar te krijgen. De uitrol van het label zou volgens de hotelketen voor 95% rond moeten zijn. Echter wil de hotelketen ook controleren of hotels aan alle eisen voldoen. Daarvoor worden externe partijen ingezet om dit te controleren. Op dit moment is 65% van de hotels wereldwijd gecertificeerd met het ALLSAFE label van Accor.

Compleet

Natuurlijk is het doel van de Accor Group alle hotels zo snel mogelijk te certificeren. Voor gasten die verblijven bij een van de hotels is het dan ook duidelijk dat het niet uitmaakt waar je verblijft, maar dat alles wel veilig is en aan de hoogste standaarden voldoet. Om te voldoen moet een hotel aangeven hoe aan alle eisen voldaan wordt in het hotel. Uiteindelijk zal een externe partij dus checken of dat ook het geval is. De Accor Group wil voor het eind van het jaar alle hotels wereldwijd gecertificeerd hebben met het ALLSAFE label. Eind 2020 maakt het dus niet meer uit waar je binnen de hotelketen verblijft, overal moet het veilig en verantwoord zijn te verblijven. Althans, als het aan Accor ligt. Of dat voor een trip in Nederland is, Europa of wellicht al ergens anders wereldwijd.

Bron & Beeldmateriaal: ALL Accor

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *