Oranje reisadvies afgegeven voor alle landen1 min leestijd

Schiphol exterieur Terminal

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Sinds deze week heeft het ministerie van buitenlandse zaken een oranje reisadvies afgekondigd voor alle landen. Dit betekent dat niet alle essentiële reizen wereldwijd zijn afgeraden. Eerder gold voor bepaalde landen en gebieden nog een geel reisadvies.

Alle landen op oranje

Door het toenemende aantal bestemmingen heeft het ministerie van buitenlandse zaken moeten besluiten om een oranje reisadvies af te geven voor alle landen. Een week geleden gold voor bepaalde landen en gebieden, zoals de Canarische Eilanden nog een geel reisadvies (let op: veiligheidsrisico’s). Ook voor het Caribisch Gebied gold code geel, mede om het ‘binnenlandse’ toerisme in stand te houden. De Canarische Eilanden was tot gisteren nog de enige zonnestemming die op code geel stond.

oranje reisadvies
Ook voor de Canarische Eilanden is een oranje reisadvies afgegeven. (bron: nederlandwereldwijd.nl)

Ook voor het Caribische deel van ons koninkrijk werd in november nog een geel reisadvies afgegeven. Reisorganisaties zagen de afgelopen weken de boekingen binnenstromen. Echter is besloten om nu ook voor deze gebieden een oranje reisadvies af te geven waardoor de hele wereld op oranje is komen te staan. Premier Rutte adviseert daarnaast tot half maart geen reizen naar het buitenland te maken. Verschillende reisorganisaties en luchtvaartmaatschappijen hebben ondertussen vluchten geannuleerd.

Uitgelichte afbeelding: Schiphol

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *