Ook de VS stopt met de vaccinatieplicht1 min leestijd

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Vanaf vrijdag 12 mei 2023 hoef je voor reizen naar de VS niet meer te voldoen aan de vaccinatieplicht. Deze wordt dan namelijk afgeschaft. Eerder deze week schreven we ook al over Japan die de vaccinatieplicht heeft afgeschaft.

VS stopt met vaccinatieplicht

Reizen naar de Verenigde Staten is sinds het najaar van 2021 alweer mogelijk maar hiervoor moest je wel gevaccineerd zijn. Ook behoord het voorleggen van een negatieve test tot de opties om het land binnen te komen. Dit beleid gaat vanaf volgende echter weer veranderen. In het Witte Huis werkt men op dit moment namelijk aan een nieuw beleid waarbij het niet meer verplicht is om gevaccineerd te zijn voordat je naar de VS afreist. De Verenigde Staten komen vrij laat met het afschaffen van de vaccinatieplicht voor inkomende reizigers. De meeste landen hebben deze maatregelen namelijk maande geleden afgeschaft.

Fremont Las Vegas
Vanaf volgende week hoef je voor reizen naar de Verenigde Staten niet meer gevaccineerd te zijn (bron: InsideFlyer – Tamara)

Aan de coronamaatregelen zoals het dragen van een mondkapje, kwam al eerder een einde. Echter duurde het wel erg lang voordat de vaccinatieplicht eindelijk zou worden afgeschaft. Dit terwijl de beloftes om deze plicht af te schaffen er al wel enige tijd waren.

Reisadvies VS

Op dit moment geeft het Ministerie van Buitenlandse Zaken gelukkig ook weer code groen af voor reizen naar de Verenigde Staten. Dit betekent dat er geen bijzondere veiligheidsrisico’s gelden in het land. Check voor het meest actuele reisadvies wel altijd de website van de Rijksoverheid.

VS Reisadvis

Uitgelichte afbeelding: InsideFlyer – Marco

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *