Japan schaft eindelijk de vaccinatieplicht af1 min leestijd

Welke Fifth Freedom Flights vliegt Delta?

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Japan heeft sinds zaterdag 29 april 2023 de vaccinatieplicht voor inkomende reizigers afgeschaft. Dat is 10 dagen eerder dan gepland. Reizen naar Japan is sinds het najaar van 2022 wel weer mogelijk. Echter moest je tot nu toe wel over vaccinaties beschikken of een negatieve test afleggen. In februari schafte ook al Hong Kong de vaccinatieplicht af.

Japan schaft vaccinatieplicht af

Tot nu toe moesten inkomende reizigers drie keer gevaccineerd zijn om Japan binnen te komen. Ook was het hebben van een negatieve test die de afgelopen 72 uur is afgelegd voldoende. Deze eisen zijn echter niet meer van toepassing sinds afgelopen zaterdag. Japan heeft deze maatregelen namelijk laten vallen vlak voor het begin van de Golden Weeks Holidays. Daar waar testen bij COVID symptomen voorheen nog verplicht was is dit nu ook vrijwillig.

U.S. Carriers massaal naar Tokyo Haneda Airport
Sinds zaterdag 29 april is de vaccinatieplicht voor reizen naar Japan komen te vervallen. (Foto: InsideFlyer – Marco)

Dat Japan deze coronamaatregelen nu eindelijk heeft opgegeven is best goed nieuws te noemen. In tegenstelling tot andere landen hield het Aziatische land deze maatregelen vrij lang aan. Zeker de mensen die in de toeristische sector werken zullen hier ongetwijfeld blij mee zijn aangezien het nu weer gemakkelijker is om naar Japan te reizen. Net als Hong Kong is het aantal toeristen in Japan de afgelopen jaren ook flink teruggelopen.

Reisadvies Japan

Op dit moment geeft het Ministerie van Buitenlandse Zaken gelukkig ook weer code groen af voor reizen naar Japan. Dit betekent dat er geen bijzondere veiligheidsrisico’s gelden in het land. Check voor het meest actuele reisadvies wel altijd de website van de Rijksoverheid.

Reisadvies Japan

 

Uitgelichte afbeelding: InsideFlyer – Marco

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *