Zo krijg je toegang tot de American Express Centurion Lounges3 min leestijd

American ExpressCenturion Lounge op Charlotte Douglas International Airport (Bron: American Express)

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Als frequente reiziger wil je de wachttijd op de luchthaven natuurlijk zo comfortabel mogelijk doorbrengen. Met een elite status bij een frequent flyer programma kun je bij veel airport lounges terecht, maar de faciliteiten en de kwaliteit daarvan loopt flink uiteen. De Centurion Lounges van American Express staan echter bekend om hun hoge kwaliteit en exclusieve faciliteiten. Maar hoe kom je zo’n lounge binnen? In dit artikel lees je hoe je toegang krijgt tot de American Express Centurion Lounges.

American Express Centurion Lounges

De Centurion Lounges van American Express staan wereldwijd bekend om hun goede faciliteiten. Zo is bijvoorbeeld de service zeer persoonlijk en zijn de maaltijden van goede kwaliteit. In sommige Centurion Lounges kun je zelfs a la carte dineren. Daarnaast is de inrichting modern en volledig gericht op de behoeftes van reizigers. Denk bijvoorbeeld aan aparte werkruimtes en gedeeltes om te relaxen.

Impressive van de nieuwe American Express Centurion Lounge op London Heathrow (Bron: American Express)

Wereldwijd zijn er meer dan 20 Centurion Lounges, waarvan het overgrote deel in de Verenigde Staten te vinden is. Bijvoorbeeld op de luchthavens van New York JFK en LGA, Los Angeles, Las Vegas (check hier onze review), San Francisco en Miami. Maar er zijn ook Centurion Lounges in Santiago, Mumbai, Hong Kong en Sydney. In Europa zijn de Centurion Lounges te vinden op Londen Heathrow en Stockholm Arlanda (momenteel in verbouwing). Een overzicht van alle locaties van de American Express Centurion Lounges kun je hier vinden.

Impressive van de nieuwe American Express Centurion Lounge op London Heathrow (Bron: American Express)

Hoe krijg je toegang tot de American Express Centurion Lounge?

Dat de Centurion Lounges een goede plek zijn om het vertrek van je volgende vlucht af te wachten moge duidelijk zijn. Maar tegelijkertijd is het ook zo dat niet iedereen zomaar toegang krijgt. Er zijn verschillende manieren om binnen te komen en die zullen we hieronder toelichten.

Allereerst is er toegang voor de American Express Centurion leden. En dat is gelijk de lastigste variant. Een Centurion kaart krijg je namelijk alleen op uitnodiging. Zo stuurt American Express in Nederland regelmatig uitnodigingen naar kaarthouders die veel uitgeven en al langere tijd klant zijn. Als je die felbegeerde uitnodiging binnenkrijgt wees dan voorbereid op een fikse jaarbijdrage (eenmalig € 4.000 om lid te worden en € 4.000 als jaarbijdrage). Uiteraard zijn ook diverse andere voordelen van deze kaart naast de toegang tot de Centurion Lounge. Denk aan hotel statussen, toegang tot het Schiphol VIP Centre en nog veel meer.   

Een makkelijkere en vooral goedkopere manier om toegang te krijgen tot de Centurion Lounges van is het aanschaffen van de American Express Platinum Card. Met deze kaart krijg je gratis toegang tot alle Centurion Lounges (en een groot aantal andere lounges) wereldwijd. In Nederland en België kost deze kaart € 65 per maand (of € 780 per jaar). In Duitsland is de kaart € 5 per maand goedkoper, maar zijn de kaartvoordelen ook weer anders.

Tot slot kun je nog als gast van een andere kaarthouder de Centurion Lounges betreden. Dit moet je dan natuurlijk wel vooraf regelen met een familielid of bekende. American Express heeft het gastenbeleid voor Amerikaanse Platinum Card kaarthouders overigens recentelijk versoberd. Er wordt voor de meeste kaarthouders nu een toeslag tot $ 50 per gast in rekening gebracht.

Let erop dat je voor toegang tot de Centurion Lounges een geldige boarding pass nodig hebt voor de dag van bezoek. Daarnaast dien je een fysieke American Express kaart op jouw naam en een geldig legitimatiebewijs te kunnen overleggen. Dit wordt gecontroleerd bij de ingang.

Bron foto’s: American Express

Reacties

 1. Mark zegt

  Die $50 per gast geldt volgens mij alleen voor Amerikaanse Amex kaarthouders. Ik kon vorige week nog gratis een gast meenemen de centurion lounge in omdat ik een NL kaart heb.

 2. Jack zegt

  Als toevoeging, Centurion kaart houders hoeven niet in de rij te staan. Er is aparte check-in.

  • Christian zegt

   Dankjewel voor de toevoeging! Toen ik laatst in Las Vegas in de Centurion Lounge was zag ik geen aparte rij. Maar het was ook redelijk rustig, wellicht dat daarom geen aparte rij nodig was.

   • Boudewijn zegt

    Net in Las vegas inderdaad erg rustig. Wel lekker dat er stoelen/zitjes vrijgehouden worden. Ben er wel eens geweest als het druk was en dan is dat toch wel een uitkomst.

 3. Kees zegt

  Er wordt gesproken over een Platinum Amex kaart. Impliceert dit dat er géén gratis toegang is voor een houder van de Flying Blue Amex Platinum kaart?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *