Nieuwste American Express Centurion Lounge geopend in Londen2 min leestijd

Impressive van de nieuwe American Express Centurion Lounge op London Heathrow (Bron: American Express)

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Al een tijd terug kondigde American Express een nieuwe Centurion Lounge aan op het Londense vliegveld Heathrow. De openingsdatum moest twee keer uitgesteld worden, mede door de COVID-19 pandemie. Maar het is eindelijk zover: de eerste Europese American Express Centurion Lounge is geopend in Londen.

American Express Centurion

De betaalkaarten van American Express zijn wereldwijd bekend. Vooral in de VS stunt de creditcardmaatschappij enorm met allerlei aanbieden en puntenpromoties. In Nederland zijn vooral de Flying Blue Gold Card en de ‘reguliere’ Gold Card populair. Ook in Nederland geeft Amex af en toe een leuke (lees: hogere) sign-up bonussen.

De Centurion kaart is echter van een andere orde. Hiervoor kun jezelf namelijk niet aanmelden. De kaart is enkel te verkrijgen op uitnodiging van American Express. Op die manier bepaalt het Amerikaanse bedrijf zelf wie er wel en niet onderdeel uitmaakt van deze exclusieve groep. De kaart geeft allerlei exclusieve privileges. Denk bijvoorbeeld aan elite status bij hotelprogramma’s, autoverhuur en een VIP-behandeling op luchthavens. Ook krijgen Centurion kaarthouders beschikking een eigen reisassistent die boekingen kan maken voor vluchten, hotels, autohuur en restaurants, geheel op basis van de voorkeuren van de kaarthouder. Aan dit alles is natuurlijk wel een flink prijskaartje verbonden.

Zo ziet de vermaarde American Express Centurion kaart eruit (Bron: American Express)
Zo ziet de vermaarde American Express Centurion kaart eruit (Bron: American Express)

Centurion Lounge Londen Heathrow

Houders van de prestigieuze Centurion kaart krijgen toegang tot de exclusieve Centurion Lounges op luchthavens wereldwijd. De meeste lounges zijn terug te vinden in de VS. Maar je kunt met je felbegeerde Centurion kaart ook terecht in Latijns-Amerika, Azië en Australië. Uiteraard zijn alle services, eten en drinken en wat je verder maar kan bedenken inbegrepen bij een bezoek aan de Lounge.

De nieuwste Europese American Express Centurion Lounge is nu geopend in Londen. Op Terminal 3 waan je jezelf in de luxe van Centurion. De lounge moet echter wel een huiselijk gevoel geven. De 650 vierkante meter zijn dan ook smaakvol ingericht, onder meer met kunst van Britse kunstenaars. Qua eten en drinken kom je er niets tekort. Zo is het menu vormgegeven door vermaarde sterrenchef Assaf Granit van het Londense restaurant Coal Office.

Daarnaast is de Centurion Lounge in Londen de eerste met een exclusief aanbod van theesoorten. Natuurlijk geheel in de sfeer van de Britse Afternoon tea. Reizigers die zich even op willen frissen zitten ook goed in de lounge, de sanitaire voorzieningen zijn namelijk voorzien van verzorgingsproducten van Seasonal Soapsmith Products by Samantha Jameson.

Hieronder een indruk van hoe de nieuwe Centurion Lounge eruitziet.

Deze diashow vereist JavaScript.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *