Zo ziet de vernieuwde American Express Centurion Lounge in New York eruit2 min leestijd

American Express Centurion Lounge op de luchthaven van New York LaGuardia (Bron: American Express)

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Deze week is de vernieuwde American Express Centurion Lounge geopend op de luchthaven van LaGuardia in New York. De oppervlakte van de lounge is verdubbeld en krijgt een nieuwe locatie in Terminal B. Aan alles is gedacht: heerlijke drankjes, een goed menu en zelfs een aparte ruimte om nog wat werk gedaan te krijgen voor je vlucht. In dit artikel een indruk van de vernieuwde Centurion lounge in New York.

Centurion Lounge

De American Express Centurion Lounge zijn best in class. Je vindt er niet alleen de beste en meest luxueuze voorzieningen, de lounge is ook nog eens beperkt toegankelijk. En dat is in het geval een lounge wel prettig, als je zelf wel toegang hebt dan. American Express richt zich hiermee voornamelijk op de Platinum kaarthouders. Natuurlijk krijgen Centurion kaarthouders ook toegang. De American Express Centurion kaarten zijn echter enkel op uitnodiging van de creditcardmaatschappij verkrijgbaar. Centurion Lounges zijn met name in de Verenigde Staten te vinden. Maar er is ook een Centurion Lounge in Hong Kong (HKG) en er komt er dit jaar nog een op de luchthaven van Londen Heathrow (LHR).

New York LaGuardia

De vernieuwde American Express Centurion Lounge in New York is te vinden op de luchthaven van LaGuardia (LGA). Op de andere grote luchthaven van New York (JFK) is ook een Centurion Lounge te vinden. Pablo Rivero, Vice President Loyalty Travel Experiences & Benefits van American Express stelt dat voor het ontwerp van de lounge van LaGuarida is samengewerkt met diverse lokale partners. De lounge moet de unieke internationale sfeer van New York symboliseren. 

Wat betreft het food & beverage aanbod mag je zeker niet klagen. Er is voor ieder wat wils: of je nu van Amerikaanse snacks of Thaise of Indonesische specialiteiten houdt, het is er allemaal. Ook aan exclusieve wijnen, cocktails en koffiespecialiteiten in de bar ontbreekt het niet. Vanuit de bar heb je zelfs een mooi uitzicht op de skyline van New York City. 

Een drankje aan de bar met een mooi uitzicht op de skyline van New York City (Bron: American Express)
Een drankje aan de bar met een mooi uitzicht op de skyline van New York City (Bron: American Express)

Werkruimte

Ook aan zakenreizigers (en ‘welgestelde’ studenten) is gedacht. In samenwerking met de New Yorkse boekenwinkel McNally Jackson is een speciale werk-/studieruimte ingericht. Er is tevens een selectie aan boeken te vinden om te kunnen lezen voor je vlucht. Qua verlichting is er rekening gehouden met verschillende soorten reizigers. Zo zijn de bar en restaurant wat gezelliger verlicht en is in de werkruimte juist gerichte verlichting aangebracht. 

In samenwerking met een boekenwinkel in New York is een werk- en studieruimte ingericht (Bron: American Express)
In samenwerking met een boekenwinkel in New York is een werk- en studieruimte ingericht (Bron: American Express)

The Platinum Card

Met de Nederlandse American Express Platinum Card heb je toegang tot meer dan 1.200 lounges wereldwijd. Dat is inclusief de CenturionSM Lounges. Meer info lees je op de website van American Express. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *