InsideDeals: goedkope business class met Star Alliance4 min leestijd

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Lufthansa heeft momenteel een interessante Companion Sale. Met deze Sale scoor je namelijk goedkope Star Alliance Business Class deals, voor minimaal twee personen. In samenwerking met Luxury Flight Club zetten we weer de meeste interessante InsideDeals voor je op een rijtje.

InsideFlyer x Luxury Flight Club

Lezers van InsideFlyer zijn onze InsideDeals inmiddels wel gewend. Elke maand, en soms vaker, schrijven over we over scherpe tarieven bij allerlei airlines. Het gaat dan vaak om premium cabines met vertrek uit Amsterdam of Brussel. Of een luchthaven die gemakkelijk vanuit Nederland of België is te bereiken. In sommige gevallen is er sprake van een dermate goede deal, dat de toevoeging van een goedkope positioneringsvlucht nog steeds interessant is.

Vanaf nu zullen we ook InsideDeals gaan brengen in samenwerking met Skip van Luxury Flight Club. Tijd om even kennis te maken met Skip dus.

“Als kind vond ik de vlucht naar bestemming net zo leuk als de vakantie zelf. Maar mijn laatste intercontinentale vlucht van Bogota naar Parijs was een hele andere ervaring. De vlucht was in de KLM economy comfort. Ondanks de extra beenruimte die ik had aangeschaft, heb ik geen moment van de vlucht kunnen genieten. Krappe stoelen die met mijn Nederlandse lengte ervoor zorgde dat ik geen oog dicht kon doen. Toen ik weer aankwam op Charles de Gaulle was ik al weer toe aan een vakantie. Tijdens de vlucht bleef ik maar denken aan de comfortable lie-flat stoelen voorin het toestel. Ik dacht dat een vlucht in business class voor mij onbetaalbaar zou zijn. Maar toen ik een beetje onderzoek ging doen op het internet kwam ik erachter dat er regelmatig goede deals te boeken zijn.”

“Bijna elke dag ging ik schatzoeken op Google Flights naar mooie aanbiedingen. Op dat moment was ik zelf niet van plan om een vlucht te boeken. Maar omdat ik dacht dat dit voor anderen interessant zou kunnen zijn, deelde ik af en toe een deal op verschillende fora. Omdat mensen regelmatig een deal boekten ben ik voor het gemak een mail lijst opgestart: Luxury Flight Club.”

Vlootvernieuwing bij KLM
Boeing 787 van KLM (Bron: KLM)

Companion Sale: goedkope business class deals

De tip van Skip voor deze maand: de Companion Sale van Lufthansa voor goedkope business class tickets. Vanaf Luxemburg zijn er, met dank aan Star Alliance, enkele mooie tarieven te boeken. Om deze tarieven te krijgen moet je wel met minimaal twee personen boeken. Je kan bijvoorbeeld vliegen met Swiss, Lufthansa en Austrian Airlines. De intercontinental vluchten in business class beginnen vanaf €905 per persoon (link). Je kunt ook boeken via boekingsplatforms als bijvoorbeeld Momondo. De hieronder getoonde prijzen zijn voor 2 personen in business class.

De vluchten in first class kan je boeken vanaf €1.805 per persoon (link).

Als je met Swiss Air Lines in business class vliegt, kan je ook eventueel een ‘Throne Seat’ boeken (link). Een throne seat is goed te betalen op kortere vluchten (voorbeeld: ZRH – DXB).

Maar bij langere vluchten wordt dit al wat prijziger (voorbeeld: ZRH – BKK).

Wat ook leuk is aan deze deal, is dat je de mogelijkheid hebt om gratis een open-jaw te boeken. In dit voorbeeld vlieg je heen op Bangkok en terug vanaf Hong Kong.

De getoonde prijzen zijn voor 2 personen

Deze route kan je bijvoorbeeld mooi combineren met een vlucht in Emirates first class voor een prima prijs (link naar review).

De getoonde prijs is voor 1 persoon

Tariefregels

 • Stopovers: niet toegestaan
 • Transfers: toegestaan 
 • Reis tot en met: 31 mei 2022
 • Boek op/voor: 29 juni 2021
 • Boek met minimaal: 2 personen
 • Minimaal verblijf: 3 dagen
 • Maximaal verblijf: 3 maanden
 • Boekingsklassen: Business class (P) / First class (A)

Te verdienen miles

 • Business class voorbeeld: LUX – BKK (link naar Where to Credit).
 • Singapore Airlines: 14.526
 • Miles & More: 12.750
 • United Airlines: 11.620
 • First class voorbeeld: LUX – BKK (link naar Where to Credit).
 • Singapore Airlines: 23.058
 • Miles & More: 37.752
 • United Airlines: 23.242

Conclusie

Met beschikbare reisdata tot en met volgend jaar mei, lijkt het ons redelijk veilig om naar veel van deze bestemmingen te vliegen. En met goedkope business class tickets. Wil je uiteindelijk niet gaan dan kun je je vlucht wijzigen. Vooral voor de mensen die in de zuidelijke gebieden van de lage landen kan deze deal interessant zijn. Natuurlijk moet je dan wel bereid zijn om eerst naar Luxemburg te reizen. Ook biedt de gratis open-jaw optie mogelijkheden voor leuke routes.

Vlucht geboekt? Laat het ons dan weten in een reactie onder het artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *