SWISS geeft Airbus A340 vloot een upgrade

De nieuwe First Class cabine in de SWISS Airbus A340 (Bron: SWISS)

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

De Zwitserse airline SWISS was al een tijdje bezig met het ombouwen van de verouderde Airbus A340 cabines. In 2016 en 2017 werden nog enkele A340s van SWISS met pensioen gestuurd. De airline besloot echter om de resterende vijf viermotorige toestellen te behouden en om te bouwen met dezelfde stoelen als de Boeing 777. Die renovatie is nu gereed. In dit artikel lees en zie je hoe de cabine er nu uitziet.

Airbus A340

SWISS beschikt over vijf Airbus A340 toestellen. De volledige cabine werd de afgelopen tijd vervangen. Ook werden alle stoelen voorzien van een nieuw infight entertainment systeem. Natuurlijk is er ook gedacht aan wifi aan boord. Nu de A340s over wifi beschikken is de gehele long haul vloot van SWISS verbonden met het internet. Daarnaast is er gedacht aan een nieuw verlichtingsconcept dat zich aanpast aan de tijd van de dag. 

De Airbus A340 van SWISS (Bron: SWISS)
De Airbus A340 van SWISS (Bron: SWISS)

Configuratie 

Aan boord van de A340 van SWISS vind je Economy, Business en First Class. Premium Economy is nog niet geïnstalleerd. Lufthansa Group, waar SWISS onderdeel van uitmaakt, maakte vorig jaar bekend ook Premium Economy aan te willen bieden in de A340 van SWISS. Dit betekent dat er dan weer een aanpassing gedaan zal moeten worden. Dit moet uiterlijk 2021 gereed zijn. De huidige A340 beschikt over 223 stoelen. Daarvan vind je er 8 in First, 47 in Business en 168 in Economy. 

First Class

De First Class cabine kent een 1-2-1 configuratie. Zoals je ziet op onderstaande foto is de stoel voorzien van alle gemakken. Zo heb je een eigen ruimte dit in een handomdraai tot een Suite gemaakt kan worden. Er is gedacht aan meer dan voldoende opbergruimte. Bijvoorbeeld voor je jas, maar ook persoonlijke spullen die later tijdens de reis nodig hebt. De stoel kan tot een volledig vlak bed van 203 cm gevormd worden. Met een nieuw inflight entertainment systeem en een scherm van 32 inch hoef je je tijdens de vlucht niet te vervelen. SWISS First Class passagiers krijgen geen gratis wifi aan boord. Wel is er een gratis wifi voucher van 50 MB voor First Class reizigers.

De nieuwe First Class cabine in de SWISS Airbus A340 (Bron: SWISS)
De nieuwe First Class cabine in de SWISS Airbus A340 (Bron: SWISS)

Business Class

De Business Class cabine kent een 1-2-1, 2-2-1 indeling (afwisselend). De stoel kan volledig plat en wordt zo omgetoverd tot een bed van 200,6 cm. Het inflight entertainment systeem heeft dezelfde inhoud als in First Class, maar hier moet je het doen met een scherm van ‘slechts’ 16 inch. In Business Class is er extra aandacht voor de oppervlakte van de tafel. Vooral zakelijke reizigers kunnen hiervan profiteren. Internet aan boord is een betaalde service, je krijgt geen wifi voucher zoals in First Class. Prijzen zijn hier terug te lezen.

De nieuwe Business Class cabine in de SWISS Airbus A340 (Bron: SWISS)
De nieuwe Business Class cabine in de SWISS Airbus A340 (Bron: SWISS)

Economy Class

De reguliere Economy Class cabine heeft een 2-4-2 indeling. De achterste vier rijen wijken daar van af met een 2-3-2 opstelling. In deze reisklasse beschikt je over een 11 inch inflight entertainment scherm. SWISS heeft een speciaal kussen ontwikkeld dat meer comfort moet bieden tijdens de reis. Ook is er gedacht aan een houders voor zowel een drankje als je smartphone. Wifi is beschikbaar tegen betaling, net als in Business Class.

De nieuwe Economy Class cabine in de SWISS Airbus A340 (Bron: SWISS)
De nieuwe Economy Class cabine in de SWISS Airbus A340 (Bron: SWISS)

Amsterdam

SWISS vliegt helaas niet met de Airbus A340 vanuit Amsterdam Airport Schiphol. Wel kun je vanuit Amsterdam naar Zürich vliegen en overstappen op de A340 bestemmingen. Afhankelijk van de tijd van het jaar en moment van boeken kun je wellicht een goede deal vinden. Vanuit Zürich vliegt SWISS met de A340 naar Boston, Johannesburg, Shanghai en Osaksa. De laatstgenoemde route start vanaf 1 maart 2020.

Met een overstap in Zürich kun je ook gebruikmaken van diverse lounges, indien je Business Class vliegt of een relevante elite status hebt. Eerder schreven we over de SWISS Alpine lounge in Terminal A van de luchthaven van Zürich.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *