Nieuwe Premium Economy in Boeing 777-300ER SWISS

Nieuw Premium Economy in Boeing 777-300ER SWISS

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Het is nog even wachten, maar in 2021 wil SWISS een nieuwe cabine in de Boeing 777-300ER introduceren. Het betreft hier de Premium Economy cabine. Deze cabine zal geïntroduceerd worden om reizigers een meer luxe gevoel aan te bieden. Maar nog belangrijker is om zich als een premium maatschappij te presenteren. Premium Economy is een ‘tussen-cabine’. Voor de meeste reizigers is Business Class te duur en daarom kan Premium Economy een goede uitkomst zijn om meer uitgerust aan te komen op bestemming. Niet alleen SWISS wil meer inspelen op deze reizigers, eerder ging onder andere Air France met de vernieuwde cabine in de A330 ze al voor.

Investering

Zoals al gezegd zal SWISS dus vanaf 2021 de nieuwe Premium Cabine gaan uitrollen. Dit staat op dit moment gepland voor de lente 2021. Op dit moment biedt SWISS alleen de First Class, Business Class en Economy Class aan. De Premium Economy zal dus voor veel reizigers een uitkomst kunnen zijn tussen het grote verschil van de Economy- en Business Class. De gehele Boeing 777-300ER vloot zal voorzien worden van deze nieuwe cabine. Een prijskaartje hangt er wel aan. Het geheel zal zo’n 40 miljoen Zwitserse Frank (35,2 miljoen euro) per toestel gaan kosten. Tijdens de eerste uitrol in de Boeing 777-300ER zullen er in elke toestel 24 Premium Economy Comfort stoelen worden geïnstalleerd. Later zullen ook de andere long-haul toestellen worden voorzien van deze nieuwe Premium Economy Class cabine.

Nieuw Premium Economy in Boeing 777-300ER SWISS
De verschillende cabines in de Boeing 777-300ER van SWISS

Premium Economy Class Stoel

De nieuwe stoel in de Premium Economy zal zorgen voor aanzienlijk meer beenruimte, maar ook bewegingsvrijheid. De stoel wordt in een 2-4-2 opstelling geïnstalleerd. Verder is de stoel 10% breder, is er een grotere recline (+25%) en is de beenruimte 20% groter ten opzichte van de stoel in Economy Class. SWISS introduceert de nieuwe Premium Economy Class ook omdat deze bij zustermaatschappijen Austrian Airlines alsook Lufthansa tot positieve ervaringen hebben geleid. SWISS verwacht dat dit ook bij hen het geval zal zijn.

Nieuw Premium Economy in Boeing 777-300ER SWISS

Het is nog even afwachten welke fabrikant de stoel zal maken en hoe deze eruit gaat zien. Een positieve verwachting is dat met de komst van de nieuwe cabine er ook andere voordelen voor reizigers zijn. Het betreft bijvoorbeeld priority boarding, andere maaltijden, (extra) ruimbagage en misschien wel toegang tot de lounge. Zodra over dit laatste meer bekend is laten we het je weten.

Bron & Beeldmateriaal: SWISS

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *