Review: Hampton by Hilton Bogotá – Usaquén

Hampton, bogota

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Tijdens mijn reis door Zuid-Amerika een paar weken geleden verbleef ik vijf nachten in het Hampton by Hilton Bogotá – Usaquén. Dit hotel valt in de categorie 2 hotels van het Hilton Honors programma en daardoor kun je er voor slechts 10.000 punten een overnachting boeken. Eliteleden krijgen de vijfde reward nacht gratis, dus kostte mijn verblijf in totaal 40.000 punten, een mooie deal aangezien ik normaalgesproken minimaal € 250 zou hebben betaald voor deze vijf nachten. In deze review lees je over mijn ervaringen in dit hotel.

Locatie

Zoals de naam al aangeeft bevindt het Hampton by Hilton Bogotá – Usaquén zich in de wijk Usaquén en deze wijk ligt in het noorden van de Colombiaanse hoofdstad Bogotá. Dit stadsgedeelte heeft over het algemeen een vrij goede naam en het is niet ver verwijderd van Zona T, een groot uitgaanscentra van Bogotá. Vanaf de luchthaven is het ongeveer drie kwartier rijden voordat je bij het hotel bent. Over de locatie ben ik goed te spreken.

hilton, Bogotá, Hampton
Locatie van het Hampton by Hilton Bogotá – Usaquén

Inchecken

Vanaf de luchthaven neem je het beste een Uber en dit kost je tussen de € 10,- en de € 15,-, veel goedkoper dan wat je voor een normale taxi zou betalen. Het OV-netwerk in Bogotá is niet een van de besten, er is geen metro en de bussen zitten altijd overvol. Daardoor duurde het in totaal wel bijna een uur voordat ik bij het hotel aankwam. Toen ik het hotel binnenliep viel me direct op hoe nieuw alles is. Het hotel is twee jaar geleden geopend en oogt erg modern, de lobby met de receptie ziet er mooi en overzichtelijk uit.

Alle kamers in het hotel zijn gelijk, dus een upgrade naar een grotere kamer of suite zat er deze keer niet in. Nadat ik mijn key card had ontvangen nam ik de lift naar de vijfde verdieping waar mijn kamer zich bevond.

Hampton, bogota
Op weg naar kamer 528

Kamer

Mijn Queen Bed Room zag er erg standaard uit, zoals ik gewend ben in een Hampton by Hilton hotel. Je vindt er eigenijk alle faciliteiten die je in een 2 of 3 sterren hotelkamer zou verwachten, zoals een comfortabel tweepersoonsbed, een bureau, een televisie en een zithoek.

queen bed room, Hampton
Queen Bed Room, Hampton by Hilton Bogotá – Usaquén

Ook vindt je er koffie- en theefaciliteiten en werd er elke dag een flesje water gebracht. Vanaf mijn kamer had ik een mooi uitzicht over de omgeving en doordat ik uitzag op het westen, kon ik genieten van een mooie zonsondergang.

Ook de badkamer is prima in orde. Op de wastafel lagen verschillende soorten zeep en shampoo en ook waren er voldoende handdoeken aanwezig. Er is geen bad te vinden en ook is er geen regendouche aanwezig in de doucheruimte. Het betreft hier geen douchecabine, maar wel is er een deur aanwezig. Ook is er een deur tussen het toilet/doucheruimte en wastafelruimte. Voor de rest is er nog een strijkplank met strijkijzer te vinden.

Eten en drinken

Alhoewel het hotel er een mooie ruimte voor heeft, kun je hier helaas niet terecht voor een lunch of diner. Dat vond ik erg jammer. Gelukkig zijn er vele mooie restaurants in de omgeving te vinden waar je ook prima kunt dineren.

Een groot voordeel van Hampton hotels is dat het ontbijt altijd inclusief is. Het maakt niet uit of je nu Diamond lid ben of helemaal geen elitestatus hebt. Van 6:00 tot 10:00 ben je dus welkom voor het ontbijtbuffet en dit wordt geserveerd op verdieping -1. Op internet had ik gelezen dat het ontbijtbuffet niet zoveel zou voorstellen, maar blijkbaar is hier verandering ingekomen. Er is keuze genoeg.

ontbijt, Hampton, bogota
Ontbijtbuffet

Van gebakken ei tot vers fruit en van wafels tot croissants. Koffieautomaten werken prima, ik kon hier gelukkig wel terecht voor cappuccino en dit werd gelukkig niet in plastic bekertjes aangeboden zoals ik dat vaak in Hampton hotel in de VS zie. Ook de service hier is uitstekend, alles werd telkens keurig aangevuld.

Conclusie

Ik ben goed te spreken over mijn verblijf in het Hampton by Hilton Bogotá – Usaquén. Het is een mooi en modern hotel op een mooie locatie. Ook is het een mooie deal voor 10.000 punten per nacht. De kamers zijn mooi aangekleed en je vindt er alle faciliteiten die je er zou verwachten. Het is erg jammer dat je in dit hotel niet terecht kunt voor een lunch of diner, maar dat is dan ook het enige minpuntje hier. Ik kan het hotel zeker aanraden als je binnenkort in Bogotá bent, als het nu om een betaald verblijf gaat of op punten, het is een goede prijs/kwaliteitsverhouding.

Overzicht

Voordelen

- Goede locatie
- Mooie kamers
- Uitstekende service

Nadelen

- Geen lunch- en diner mogelijkheden in het hotel

Service

Sterren

Kamer

Voorzieningen

Locatie

Value

Algemene Waardering

Conclusie

Ik ben goed te spreken over mijn verblijf in het Hampton by Hilton Bogotá - Usaquén. Het is een mooi en modern hotel op een mooie locatie. De kamers zijn mooi aangekleed en je vindt er alle faciliteiten die je er zou verwachten. Het is erg jammer dat je in dit hotel niet terecht kunt voor een lunch of diner, maar dat is dan ook het enige minpuntje hier. Ik kan het hotel zeker aanraden als je binnenkort in Bogotá bent, als het nu om een betaald verblijf gaat of op punten, het is een goede prijs/kwaliteitsverhouding.

3.4

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *