Norwegian start Premium Wi-Fi op Europese vluchten

Norwegian - Premium W-Fi

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Budgetmaatschappij Norwegian biedt op de meeste Europese vluchten gratis Wi-Fi aan. De luchtvaartmaatschappij heeft Wi-Fi installaties in alle 113 Boeing 737-800 toestellen geïnstalleerd en biedt vanaf nu ook Premium Wi-Fi aan met snel internet. Het moet dan mogelijk zijn om streaming media te bekijken, zoals Youtube, Netflix en dergelijke. Voor dit pakket dient wel betaald te worden. Het basis Wi-Fi pakket blijft gratis.

Gratis Wi-Fi

In 2011 was Norwegian de eerste airline die gratis Wi-Fi aanbood aan passagiers op Europese vluchten. Op de lange-afstandsvluchten wordt het sinds vorig jaar ook geleidelijk ingevoerd. Van de Boeing 787 Dreamliners die voor de lange afstand worden gebruikt, is vorig jaar het eerste toestel met Wi-Fi in gebruik genomen. Ook hier kunnen passagiers gebruik maken van gratis standaard Wi-Fi gedurende de gehele vlucht. Voor sneller internet is er de Premium Option waar wel voor betaald moet worden. De airline verwacht dat 50% van de lange-afstandsvloot voor 2020 voorzien is van internet.

Ook de nieuwe Boeings 737 MAX van Norwegian zijn voorzien van Wi-Fi, maar zoals waarschijnlijk bekend, staan deze toestellen aan de grond.

Norwegian - Gratis Wi-Fi aan boord
Wi-Fi bij Norwegian (foto: Norwegian)

Europese vluchten

Op vluchten met de Boeing 737-800, die grotendeels binnen Europa vliegen, zijn er drie pakketten waar de passagier uit kan kiezen.

  • SURF – Gratis beschikbaar. Hiermee kun je websites via je browser bekijken, mailen en tekstberichten versturen.
  • SOCIAL+SURF – Snellere internetverbinding voor surfen op het web, e-mailen en ook social media. Dit pakket dient aangeschaft te worden en kost €5 per apparaat gedurende de hele vlucht.
  • STREAM+SURF – Snellere internetverbinding voor surfen op het web, e-mailen en social media. Tevens de mogelijkheid om gestreamde content te bekijken, zoals tv programma’s, films, muziek en diensten als Netflix, Youtube en Spotify. Dit pakket kost €12 per apparaat voor de duur van de hele vlucht.

(De genoemde prijzen kunnen mogelijk wijzigen)

Commercieel directeur Helga Bollmann Leknes:

We willen de beleving van de passagiers verbeteren met de uitrol van Premium Wi-Fi op onze Boeing 737-800 vloot zodat onze klanten betere online verbindingen hebben binnen onze hele vloot.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *