Gratis Wifi bij Norwegian

Gratis WiFi bij Norwegian

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Norwegian kwam onlangs negatief in het nieuws. De maatschappij zou het financieel lastig hebben, met te weinig in de kas. Norwegian meldt dat er afgelopen jaar veel is geïnvesteerd, maar dat het ook enkele tegenslagen heeft gehad. Denk hierbij aan defecte Rolls-Royce-motoren op de 787 waardoor het vliegtuigen in moest huren. Maar denk ook aan de overcapaciteit tijdens de rustigere winterperiode. Verschillende bronnen geven aan dat de Noorse maatschappij op omvallen staat. Norwegian ontkent dit en heeft aangekondigd maatregelen te nemen. Zo zijn er routes en capaciteit aangepast om de financiën vanaf het begin van 2019 te verbeteren. Afgelopen jaar bereikte de maatschappij een record in passagiersaantallen, maar er is toch besloten te bezuinigen en langzamer te groeien. Desondanks heeft de Noorse maatschappij ook verdere verbeteringen van de service aangekondigd. Zo gaat Norwegian wifi aanbieden op haar long-haul vluchten.

#Focus2019

De Noren gaan dus wel bezuinigen. Het bezuinigingsproject #Focus2019 is dan ook gestart en heeft zijn eerste vruchten al afgeworpen. Onder andere zullen enkele vliegtuigen verkocht worden. In 2019 moet er ruim 2 miljard NOK worden bespaard. Er is onder andere een onderhoudscontract overeengekomen met Rolls-Royce wat tot verbeteringen in de financiële resultaten moet leiden. De details hiervan zijn niet openbaar gemaakt.

Gratis WiFi bij Norwegian

Investeringen

Naast alle investeringen het afgelopen jaar en bezuinigingen dit jaar zal Norwegian ook dit jaar blijven investeren in een aantal onderdelen. Een daarvan is in haar wifi aanbod aan boord. De Noren willen voor alle reizigers op long-haul vluchten tussen Europa, de Verenigde Staten, Azië en Zuid-Amerika wifi aanbieden.

Op dit moment is alleen de Boeing 787-9 Dreamliner met registratienummer G-CKWP voorzien van wifi. Norwegian wil minstens 50% van haar 787-vloot voor 2020 voorzien hebben van wifi. De uitrol van wifi op haar 737-vloot zal begin 2019 starten.

Keuze uit pakketten

Aan boord bij Norwegian hebben reizigers straks twee opties. Namelijk:

  • ‘Basic Option’. Reizigers zijn de gehele reis gratis verbonden met het internet. Men kan mailen, appen en surfen op het web. En dat voor €0,-.
  • ‘Premium Option’: Bij deze betaalde optie is het straks zelfs mogelijk om films te kijken via bijvoorbeeld YouTube, Netflix en andere aanbieders. Dit is dus een veel snellere verbinding. Norwegian zal een drie-uur-pakket aanbieden voor de introductieprijs van €12,95.

Tijdens je vlucht kun je gemakkelijk kiezen welk pakket je wilt.

Gratis WiFi bij Norwegian

Beeldmateriaal: Norwegian

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *