Austrian introduceert Premium Economy Class

Austrian introduceert premium economy

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Austrian gaat flink investeren. De airline, onderdeel van de Lufthansa Group, schaft twee Airbus A320’s en een extra Boeing 777 aan. De 2 Airbussen zullen voornamelijk tussen Duitsland en Oostenrijk gebruikt worden op drukke routes. De 777 zal nieuwe bestemmingen mogelijk maken. Onlangs startte Austrian al met nieuwe routes naar Shanghai, Hong Kong en Los Angeles. Afgelopen week werd ook bekend gemaakt dat er vanaf 25 oktober 2017 éénmaal per week naar de Seychellen gevlogen gaat worden. Ook andere populaire longhaul leisure bestemmingen zijn in de winterdienstregeling 2017-2018 opgenomen, zoals Colombo, Havana, Mauritius en de Malediven.

Premium Economy

‘Voortbouwen op de positieve ervaring van Lufthansa‘. Zo introduceert de Oostenrijkse maatschappij het plan om Premium Economy toe te voegen op alle longhaul vliegtuigen in de vloot. De installatie zal pas in de winter 2017-2018 beginnen, waarna ze in het zomerseizoen 2018 ingezet kunnen worden. Er zullen 18 premium economy stoelen geïnstalleerd worden op de 767’s, en 24 in de 777’s. Het is nog niet bekend voor wat voor soort stoel gekozen is, maar waarschijnlijk zal het lijken op die van partner Lufthansa. Austrian wil voor nu alleen kwijt dat de nieuwe cabineklasse passagiers meer ruimte, breedte en recline geeft, net als een groter entertainment systeem en verbeterde catering.

Lufthansa AirBnB
Lufthansa Premium Economy

Inflight internet

Ook wat betreft inflight internet volgt Austrian Lufthansa. Vanaf medio december dit jaar kunnen passagiers op Europese vluchten internet tegenkomen. Aan het einde van de zomer van 2017 zou de hele Airbus vloot uitgerust moeten zijn met de laatste satelliet technologie die gebruikt maakt van de Ka-band. Austrian claimt zelfs dat streaming mogelijk zal zijn.

Conclusie

Austrian heeft grote plannen. Het investeert niet alleen in nieuwe vliegtuigen en routes, maar ook in het bestaande product en services. De totale investeringen liggen hoger dan 1 miljard euro. Verder valt het op dat steeds meer maatschappijen voor een Premium Economy kiezen. Ik ben benieuwd hoe Austrian’s ‘Prem Eco’ eruit gaan zien!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *