Nu ook oranje reisadvies voor Zweden

Bestemmingstips: Stockholm, Zweden

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft deze week het reisadvies voor Zweden aangepast van code geel naar code oranje. Hiermee worden voorlopig alle niet noodzakelijke reizen naar het land ontraden.

Oranje reisadvies voor Zweden

Zweden was tot nu toe het enige land in Europa dat nog niet op oranje stond. Alleen voor de steden Stockholm, Uppsala en Göteborg gold een oranje reisadvies, de rest van het land stond op geel. Doordat het aantal besmettingen in het Scandinavische land de laatste weken is toegenomen is het reisadvies nu aangepast voor het hele land naar oranje.

Bestemmingstips: Stockholm, Zweden
Ook voor Zweden geldt nu een oranje reisadvies.

Waar kun je nu nog wel naar toe dan?

Even geleden kon je op InsideFlyer nog lezen naar welke landen je onbezorgd kon reizen binnen Europa. Van dat lijstje is nu inmiddels niet veel meer over. Begin deze maand gingen Duitsland en Portugal (behalve de Azoren) al over op oranje. En sinds afgelopen weekend geldt ook voor Griekenland een oranje reisadvies. Wereldwijd zijn er nog maar een paar landen en gebieden die nog niet op oranje staan:

  • San Marino, al moet je je natuurlijk afvragen hoe je daar komt zonder door Italië heen te reizen
  • De Canarische eilanden
  • De Azoren
  • Curaçao en Bonaire

Alle overige landen en gebieden staan ofwel op oranje (alleen noodzakelijke reizen) of op rood (niet reizen). Door het oplopende aantal besmettingen wereldwijd was het natuurlijk te verwachten dat ook Zweden naar code oranje zou gaan. Gek genoeg blijven reizen anar Curaçao en Bonaire mogelijk. Het ministerie van Buitenlandse Zaken houdt die gebieden op code geel omdat het toerisme erg belangrijk is voor de economie aldaar.

Afbeelding: nederlandwereldwijd.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *