Ook oranje reisadvies voor Griekenland2 min leestijd

Athene

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Doordat Griekenland op dit moment in een tweede lockdown zit, heeft het Ministerie van Buitenlandse Zaken inmiddels een ‘oranje’ reisadvies afgegeven. Hiermee worden voorlopig alle niet noodzakelijke reizen naar het land ontraden.

Oranje reisadvies voor Griekenland

Het reisadvies voor Griekenland werd op oranje gezet nadat de Griekse regering afgelopen zaterdag een tweede lockdown heeft aangekondigd. Het ministerie roept op alleen naar Griekenland te reizen als dat echt noodzakelijk is. Ook laat het ministerie weten dat er een verplichte thuisquarantaine van 10 dagen geldt voor alle reizigers die de regio West-Macedonië hebben bezocht.

Lycabettus
Doordat Griekenland sinds 7 november in een tweede lockdown zit, is het reisadvies aangepast naar oranje.

Van geel naar oranje

Even geleden kon je op InsideFlyer nog lezen naar welke landen je onbezorgd kon reizen binnen Europa. Van dat lijstje is nu inmiddels niet veel meer over. Op 2 november veranderde ook het reisadvies van Duitsland van geel naar Oranje. Ook het reisadvies voor Portugal veranderde van geel naar oranje. Dit geldt ook voor Madeira, maar niet voor de Azoren. Naar de Azoren kun je dus nog reizen. Hier zijn gelukkig nog weinig coronabestemmingen.

InsideDeals - Dubbele Flying Blue XP in deze veilige landen
De kleurcodes van de Nederlandse overheid. Wel of niet reizen?
Bron Nederland Wereldwijd.

Andere gebieden in de wereld die op dit moment nog op geel staan zijn Bonaire, Curaçao, de Canarische eilanden en Zweden, behalve de steden Stockholm, Uppsala en Göteborg. Ook San Marino staat nog steeds op geel. Al moet je je natuurlijk afvragen hoe je daar komt zonder door Italië heen te reizen. Op Nederland Wereldwijd kun je alle meest up-to-date reisadviezen van het Ministerie van Buitenlandse Zaken vinden.

Wellicht zijn er meer landen waar je zonder lokale restricties heen kunt reizen, zoals het onlangs ‘heropende’ Costa Rica. Hier zal KLM vanaf 26 november weer naar San Jose vliegen. Bij terugkomst moet je rekening houden met een thuisquarantaine van 10 dagen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *