Qatar Airways verhoogt voucherwaarde en biedt meer flexibiliteit2 min leestijd

Qatar Airways verhoogd voucherwaarde en biedt meer flexibiliteit

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Het is luchtvaartmaatschappijen er alles aan gelegen dat ze zo snel mogelijk uit de enorme coronacrisis komen. Rond april ontstond er bij veel maatschappijen een ‘voucherprobleem’, omdat veel reizen werden geannuleerd. Tevens moesten voorwaarden worden aangepast zodat data en bestemmingen kosteloos aangepast kunnen worden. Qatar Airways paste destijds de boekingsvoorwaarden al aan. Voor 2021 past Qatar Airways meer flexibiliteit en een hogere voucherwaarde toe.

Boeken

Of het verstandig is om weer een reis te boeken blijft natuurlijk je eigen keuze. Voor de eerste drie maanden van het nieuwe jaar raadt de Nederlandse overheid niet noodzakelijke reizen af. Betreft het een vakantie, dan kun je dus beter pas reizen na maart. Lees je zelf altijd goed in, kijk naar de actuele reisadviezen in de betreffende landen. Ook is de kans groot dat je een actuele negatieve coronatest moet kunnen tonen bij aankomst in het land.

Wijs op reis. Gebruik de website van Nederland Wereldwijd voor de meeste actuele reisadviezen en blijf tot half maart thuis.

Verder is het bij het boeken verstandig dat je goed kijkt naar de boekingsvoorwaarden. Kun je bijvoorbeeld je reis omboeken naar een andere bestemming of andere datum? En wat zouden daarvan de kosten zijn? Veel vliegtuigmaatschappijen, waaronder Qatar Airways, hebben momenteel boekingsvoorwaarden met veel flexibiliteit.Qatar Airways verhoogd voucherwaarde en biedt meer flexibiliteit

Flexibel?

Qatar Airways verhoogd voucherwaarde en biedt meer flexibiliteitBoek je vanaf heden en vóór 30 april 2021 je ticket bij Qatar Airways, dan gelden de nieuwe boekingsvoorwaarden. Tickets geldig voor reizen vóór 31 december 2021 mogen namelijk kosteloos aangepast worden. Je kunt namelijk ongelimiteerd de data en bestemming aanpassen van de reizen. Dus blijkt dat je bijvoorbeeld in april nog niet naar Bangkok kunt reizen, dan kun je de data en/of bestemming van de reis kosteloos aanpassen.

Besluit je uiteindelijk de reis helemaal niet meer te willen maken, dan kun je je geld terugvragen. Dit kan alleen als je je ticket vóór 30 april 2021 hebt aangekocht.

Voucher

Qatar Airways verhoogd voucherwaarde en biedt meer flexibiliteitKies je ervoor niet te reizen, dan heb je dus recht op teruggave van je geld. Wat ook interessant kan zijn is de teruggave in de vorm van een voucher. Qatar Airways verhoogt de waarde van de voucher dan met 10%. Let wel, je moet je vliegticket dan bij Qatar Airways zelf gekocht hebben en niet via een andere website.

Kies je voor een voucher, dan regel je dat eenvoudig via de website van de maatschappij. Binnen 48 uur zou je je voucher met een 10% hogere voucherwaarde moeten ontvangen.

Met deze nieuwe boekingsvoorwaarden met meer flexibiliteit en een grotere voucherwaarde hoopt Qatar Airways natuurlijk dat reizigers weer bij hen gaan boeken. Het is goed te zien dat de maatschappij reizigers tegemoet komt en hen niets extra’s vraagt voor het omboeken van de reis. En natuurlijk is de 10% extra voucherwaarde mooi meegenomen.

Bron & beeldmateriaal: Qatar Airways

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *