Stijging coronabesmettingen zorgt voor sluiting luchtruim Suriname2 min leestijd

Stijging coronabesmetting zorgt voor sluiting luchtruim Suriname

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Wereldwijd neemt het aantal coronabesmettingen toe. Het ene land kan het aantal besmette patiënten beter aan dan een ander land. Dit heeft natuurlijk te maken met de beschikbare zorg in het land. In Suriname neemt het aantal coronabesmettingen verder toe en de zorg kan dat niet goed aan. Daarom heeft de overheid van Suriname besloten het luchtruim te sluiten.

Toeristen en familie

December is een van de drukste toeristen periodes in Suriname. Veel familieleden zoeken elkaar weer op. Veelal in de kerstperiode. Ook komen er veel toeristen in deze periode naar Suriname. Suriname is een schitterend land met een multiculturele hoofdstad, Paramaribo. Suriname bestaat voor twee derde uit tropisch regenwoud. Een bezoek aan het regenwoud, bijvoorbeeld Brownsberg of Raleighvallen, is zeker ook erg de moeite.

Uitzicht over het Centraal Suriname Reservaat

Besmettingen

Net als vele andere landen, heeft ook Suriname veel last van de coronapandemie. De gezondheidszorg is niet zo uitgebreid zoals in bijvoorbeeld Nederland. Hoe meer patiënten, hoe moeizamer het gaat worden. De Minister van Volksgezondheid, Amar Ramadhin, kondigde afgelopen maandag een aangescherpte avondklok aan. Mensen mogen tussen 19.00u en 05.00u niet meer de deur uit. Er zijn uitzonderingen, bijvoorbeeld als je moet werken.

Stijging coronabesmetting zorgt voor sluiting luchtruim Suriname
De Surinam Airways Boeing 777
Foto: Surinam Airways / Douwe C. van der Zee

Om het coronavirus een halt toe te roepen heeft Albert Jubithana, Minister van Transport, het luchtruim van Suriname gesloten. Dit betekent dat er geen personenvervoer tot het eind van 2020 mogelijk is. Zowel de KLM als de SLM voeren alleen vrachtvluchten uit. Alleen repatriëring is volgens het Nederlandse Ministerie van Buitelandse Zaken mogelijk. Bij terugkomst in Nederland dien je dan ook 10 dagen in thuisquarantaine te gaan. Minister Jubithana benadrukt ook dat je moet kunnen aantonen dat het noodzakelijk is om te vertrekken,

“Je moet kunnen aantonen dat je echt weg moet. Het is geen vakantieperiode meer. We kunnen het als land niet veroorloven”.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *