Lufthansa wil kleinere toestellen in long-haul vloot

Insidedeals – Voor minder dan €600,- in Premium Economy naar India

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Lufthansa is van plan om in de toekomst met kleinere toestellen te vliegen op long-haul vluchten. Vorig jaar maakte de maatschappij al bekend om eerder afscheid te willen nemen van de Boeing 747, A340 en A380 toestellen.

Lufthansa wil kleinere toestellen in long-haul vloot

Lufthansa wil in de toekomst kleinere toestellen inzetten op lange vluchten. De maatschappij is daarom op dit moment in gesprek met zowel Airbus als Boeing om bestaande orders te wijzigen. Bij kleinere toestellen in de long-haul vloot moet je denken aan bijvoorbeeld de A321, A350 en Boeing 787 Dreamliner. Dit zullen op veel vluchten de vervangers zijn van de viermotorige en veel grotere Boeing 747, A340 en A380.

lufthansa, long-haul
Lufthansa neemt alle A380 toestellen uit de vloot (bron: Lufthansa)

Zonder al deze grote toestellen zal de Lufthansa vloot er behoorlijk anders uit komen te zien. Op dit moment focust de maatschappij zich vooral op A350 toestellen. Er waren een aantal jaar geleden in totaal 41 van besteld, waarvan er inmiddels al bijna de helft is afgeleverd. Daarnaast heeft Lufthansa nog 20 Boeing 777’s en nog eens 20 Boeing 787 Dreamliners besteld. Je zou je kunnen afvragen of die 20 Boeing 777 toestellen kunnen worden ingeruild voor Boeing 787 Dreamliners. Of zal Lufthansa met Airbus de deal aanpassen en zich meer richten op A321XLR’s?

Conclusie

Lufthansa wil in de toekomst hun long-haul vluchten uitvoeren met kleinere toestellen zoals de Boeing 787 Dreamliner, Airbus A350 en A321XLR. De huidige vloot, die voorheen vooral bestaat uit Boeing 747’s, A340’s en A380 toestellen, zal er in de toekomst daarom behoorlijk anders uitzien. De maatschappij is op dit moment in gesprek met zowel Airbus als Boeing om te zien wat er mogelijk is.

Uitgelichte afbeelding: Lufthansa

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *