Winkelen op Schiphol kan vanaf nu al thuis

schiphol vertrekhal

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Winkelen op Schiphol is vanaf nu op afstand mogelijk. Vanaf nu kun je thuis of onderweg naar de luchthaven al bekijken welke producten je op Schiphol wilt gaan kopen. In samenwerking met Schiphol Airport Retail en en Kappé start de luchthaven namelijk een Click & Collect proef. Zodoende kunnen reizigers hun producten vooraf bekijken en reserveren.

Winkelen op afstand

Vanaf nu kun je dus op afstand gaan winkelen en zo je producten reserveren om ze vervolgens op Schiphol te komen halen. Ga simpelweg naar Schiphol.nl om het volledige aanbod aan winkels en producten te bekijken. Het gaat hier om winkels na de veiligheidscontrole. Denk hierbij vooral aan producten zoals parfums, cosmetica, zonnebrillen, chocolade en drank. Let op: je kunt alleen producten bestellen als je deze vervolgens binnen 2 uur komt afhalen. Hiervoor dien je ook je vluchtnummer te vermelden. Vervolgens krijg je te horen waar je de producten kunt afhalen, afrekenen doe je in de winkel.

De nieuwe informatievoorziening heeft een moderne uitstraling (Bron: Schiphol)
Vanaf nu kun je het winkelaanbod al thuis of onderweg bekijken. (Bron: Schiphol)

Een woordvoerder van Schiphol geeft aan in te spelen op de behoefte van reizigers. Natuurlijk is dit een slimme zet tijdens de pandemie. Zo is het een stuk rustiger in de winkels. Uit onderzoek bleek echter eerder al dat consumenten het prettig vinden om het winkelaanbod eerst op afstand te bekijken. Schiphol biedt een uitgebreid winkelaanbod aan op de luchthaven. Naast de winkels achter de veiligheidscontrole is er natuurlijk ook nog Schiphol Plaza. Al deze winkels zijn net als in de rest van Nederland weer open. De Click & Collect proef duurt 4 maanden. Daarna wordt gekeken of dit wordt voorgezet of uitgebreid.

Uitgelichte afbeelding: Schiphol

Reacties

  1. Van Gooiland zegt

    Alleen een gek koopt wat na de veiligheidscontrole, op Schiphol of welke andere luchthaven dan ook. Het is bijna altijd afzetterij, al dan niet zogenaamd “duty free”. De verplichting om de bestelde goederen binnen twee uur af te halen slaat ook nergens op. Komt erop neer dat je pas als je in de rij staat voor de check-in of bag drop je bestelling kunt plaatsen. Ik zie echt de voordelen niet. Gewoon je spullen in de winkel uitzoeken is sneller en eenvoudiger, vooral omdat je toch ter plaatse moet afrekenen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *