InsideDeals: Voordelig op pad deze zomer5 min leestijd

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Het lijkt haast onmogelijk om nog een voordelig vliegticket te vinden voor de aanstaande zomerperiode. InsideFlyer ging echter voor je op zoek en vond nog enkele interessante bestemmingen voor een scherpe prijs. In deze InsideDeals zetten we eentalig mooie bestemmingen voor de aanstaande zomer voor je op een rijtje die nog wel voordelig te boeken zijn.

Chaos & prijzen

Op dit moment lijken de prijzen voor vliegtickets, overnachtingen en onder andere autohuur enorm duur te zijn geworden. Deels zit de oorzaak hiervan in de enorme stijging van brandstofprijs door de geopolitieke situatie in Oekraïne en Rusland. Gevolg van deze prijsstijging is dat producten ook duurder. Alles wordt, logischerwijs, uiteindelijk doorberekend aan de consument. Prijzen tot het eind van het jaar liggen veel hoger dan voor de coronapandemie en de oorlog. De oorlog is niet alleen de oorzaak. Ook de vraag is weer enorm toegenomen, maar de capaciteit is nog niet overal op pre-corona-niveau. Dit komt deels weer door personeelstekorten in hotels, op luchthavens en bij vliegtuigmaatschappijen.

De extra schermen op Schiphol die reizigers beter moeten informeren over de wachttijden tot aan security.
Foto: Schiphol

Sinds de meivakantie is duidelijk dat onze luchthavens bijvoorbeeld niet zijn opgewassen tegen de flinke toename van reizigers ten opzichte van de afgelopen twee jaar. Nu corona ‘voorbij’ lijkt te zijn wil iedereen weer op pad. Veel mensen hebben de afgelopen coronajaren weinig aan reizen uitgegeven en heeft dit opgespaard. Nu het weer kan wordt dit geld uitgegeven en gaat men weer op pad. Gevolg is lange rijen op de luchthavens door tekorten bij bagage afhandelaars en security op de luchthavens. Schiphol kwam onlangs met een actieplan om de problemen snel te verhelpen of in ieder geval te verzachten, maar is dat genoeg?

Dublin, Ierland

In deze editie InsideDeals is minder rekening gehouden met allerlei loyaliteitsprogramma’s, maar vooral gekeken naar voordelige tickets binnen onder andere Europa. Voor ongeveer €100 retour vlieg je met Aer Lingus van Brussel naar de Ierse hoofdstad Dublin. Er zijn zelfs prijzen te vinden voor €72,- retour. Let wel op dat afhankelijk van het tarief er bagage beperkingen zijn. Wil je meer bagage meenemen, dan zul je dit moeten bijboeken of een ander tarief kiezen. Ook kun je Avios sparen bij het loyaliteitsprogramma van Aer Lingus of British Airways. Tickets zijn te vinden via onder andere Momondo, Google Flights en Aer Lingus zelf.

InsideDeals: Voordelig op pad deze zomer
Foto: Aer Lingus

Enkele stoelen naar Santorini voor < €200,-

Wil je de Griekse zon op zoeken, dan is het Griekse eiland Santorini en optie. Vluchten zijn te vinden vanuit Düsseldorf via Parijs met Air France vanaf €167,- voor een retourreis. Er zijn verschillende vluchten waarbij je een lange overstap hebt en nog een overnachting moet toevoegen in Parijs, maar het is daarbij wel mogelijk dat je nog een dagje Parijs toevoegt aan je reis. De kosten van een overnachting moet je dus wel op het voordeligere ticket meerekenen. Ben je deelnemer van het Flying Blue programma van Air France en KLM dan kun je Miles en XP sparen op deze vlucht. Voor deze vlucht spaar je sowieso al 20XP. Deze vlucht kun je boeken bij onder andere KLM, Air France en Momondo.

Foto: KLM

Wist je trouwens dat als je bovenstaande vlucht betaalt met je American Express Flying Blue kaart je kunt genieten van verschillende voordelen. Je spaart op je uitgaven namelijk tot 2 Miles per uitgegeven euro verdient. Dit is afhankelijk van de soort American Express Flying Blue Card. Heb je de Gold, dan spaar je 1,5 Miles. Heb je de Platinum Card dan spaar je 2 Miles per uitgegeven euro. Ook kun je de tickets gespreid betalen zonder extra kosten.

Vive la France

In Frankrijk zijn nog enkele bestemmingen onder de €200,- waar je heen kunt vliegen. We zetten ze in deze InsideDeals editie zomer bestemmingen voor je op een rijtje.

Vlieg vanuit Amsterdam rechtstreeks of via Parijs in Economy naar Lyon. Bijvoorbeeld 23 juli tot 9 augustus kost je €165,- voor een retour reis met KLM. Er komt nog €10,- boekingskosten bij als je via KLM.nl boekt. Voor deze reis spaar je in ieder geval 10XP. Ook naar Lyon kun je voordelig deze zomer met Brussels Airlines vanaf ongeveer €100,-. Deze vluchten vertrekken uit Brussel.

InsideDeals: Voordelig op pad deze zomer
Foto: KLM

Ook met Brussels Airlines vlieg je vanaf ongeveer €139,- retour vanuit Brussel naar het zonnige Nice.

InsideDeals: Voordelig op pad deze zomer
Foto: Brussels Airlines

Liever naar Bordeaux? Dat kan met KLM vanuit Brussel via Amsterdam of Swiss via Zurich. Prijzen liggen rond de €150,- voor een retourreis. Boeken doe je via Swiss, KLM of Momondo. Vertrekpunt is Brussel en eindpunt Bordeaux. Vlieg je met Swiss dan is het mogelijk een overstap in Zurich in te bouwen.

Foto: Google Flights

Zonvakantie op Palma

De laatste mooie deal voor de zomer in deze InsideDeals is te vinden op Palma de Mallorca. Zo vlieg je vanaf ongeveer €140,- retour met Corendon, Eurowings of Condor van Düsseldorf naar het zonovergoten eiland in de Middellandse Zee. Vluchten zijn te vinden via Google Flights en te boeken bij een van de geselecteerde luchtvaartmaatschappijen of bijvoorbeeld boekingsplatform Momondo. Het kan voorkomen dat je heenreis met Corendon wordt uitgevoerd en je terugreis met Eurowings.

InsideDeals: Voordelig op pad deze zomer
Foto: Google Flights

Hopelijk zit er nog mooi deal tussen voor deze zomer in deze editie van InsideDeals. Er zijn nog meer bestemmingen te vinden als je wat rondneust op bijvoorbeeld Google Flights of bij de websites van verschillende Airlines. Mocht je een bestemming hebben geboekt naar aanleiding van deze InsideDeals dan horen we natuurlijk graag waar je reis heen gaat. Hoe dan ook, goede reis!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *